Nieuws
maandag, 30 nov 2020

“Schaamteloos politiek misbruik van corona”

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de Belgicistische tricolore-campagne van “1 ploeg van 11 miljoen” die zogezegd een wapen moet zijn in de strijd tegen corona. “Schaamteloos dat er in een politiek, belgicistisch belang misbruik wordt gemaakt van duizenden doden”, aldus fractieleider in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang). “En uitgerekend door een regering die er zelf niet eens slaagt als één ploeg naar buiten te komen.”

De onderschatting van het virus, de mondmasker-saga, het chronische tekort aan testmateriaal, de chaotische communicatie. Zoals ook in de Bijzondere Covid-commissie naar boven kwam, moge het duidelijk zijn dat door de wraakroepende Belgische aanpak onnodig veel mensenlevens verloren gingen. “Als land heeft België het slechtst gepresteerd in de strijd tegen corona”, reageert Pas. “Deze regering moet werkelijk heel radeloos zijn, om via uitgerekend deze vreselijke vertoning het kunstmatig Belgiëgevoel te proberen opkloppen.”

Barbara Pas: “’1 ploeg van 11 miljoen tegen corona’, aldus de 20 mensen die zelf amper een ploeg kunnen vormen na 500 dagen”

Wie de pagina uit Het Nieuwsblad aan het raam hangt, kan op de achterzijde ervan in een artikel lezen dat Duitsland al vaccinatiecentra inricht terwijl België nog aan een strategie werkt. “Dat zegt alles”, vervolgt Pas. “Het is leerrijker voor de voorbijganger om die achterkant te zien te krijgen. En dan weten dat het Vlaams Belang al sinds mei aandringt om een strategie uit te bouwen.”

De dure campagne, op kosten van de belastingbetaler, zal uiteindelijk ook nergens toe leiden, zo meent het Belang. “De vraag is niet of maar wanneer België zal ophouden te bestaan”, zegt Pas. “En een kat in het nauw maakt nu eenmaal rare sprongen. Ook tricolore lapjeskatten.” Het Vlaams Belang vraagt zich verder af hoe lang de therapeutische hardnekkigheid van het doodzieke België nog moet duren. “Is het niet corona, dan zijn het wel de prestaties van de Rode Duivels die moeten dienen om dat lijden te rekken.”

Dat uitgerekend paars-groen oproept om er “allemaal samen” tegenaan te gaan, is ten slotte helemaal te gek voor woorden, finaliseert de partij. “Wat samenhang betreft, zijn ze zelf het slechtst mogelijke voorbeeld”, besluit Pas. “Of het gaat over de Khattabi-koolstoftaks, gratis treinkaarten, de NAVO of abortus, over niets is de ploeg van premier Alexander De Croo (Open Vld) het eens.”