Nieuws
donderdag, 09 mrt 2023

“Schaf het links-activistisch clubje Unia af”

Foto. Wikimedia commons. Davidh820.jpg. “Schaf het links-activistisch clubje Unia af”

In de Kamercommissie gezondheid en gelijke kansen werd het jaarverslag van Unia voorgesteld. Die presentatie is elk jaar hetzelfde liedje”, zegt Kamerlid Dominiek Sneppe. “Unia blijft met belastinggeld opinies bestrijden die de multiculturele elites niet bevallen.” Voor het Vlaams Belang is het duidelijk: “het geldverslindende Unia moet verdwijnen en Justitie moet haar werk kunnen doen zonder de bemoeienissen van links-activistische clubjes.

In haar jaarverslag dat de wollige titel ‘Een andere wereld is mogelijk’ draagt, gaat Unia volop voor de promotie van diversiteit. En ook wordt ruim aandacht besteed aan de vele gevallen van agressie tegen homo’s. Volgens Unia zijn die incidenten ‘uitwassen van een heteronormatieve maatschappij waarin van iedereen verwacht wordt te voldoen aan de heteroseksuele norm’. “Het besluit luidde dan ook dat het heel belangrijk is om diversiteit te blijven uitdragen en verschillen te respecteren”, aldus Sneppe. “Maar Unia is blind en doof voor de olifant in de kamer. Die toegenomen homohaat is er net omwille van een welbepaalde ideologie: de Islam. Maar dat wil Unia juist faciliteren, zo namen ze ook weer deel aan een proces tegen Hogeschool Francisco Ferrer omdat leerlingen er geen hoofddoek mochten dragen.”

“Voor Unia is de ene discriminatie de andere niet: enkel raciale discriminatie moet worden aangepakt”

In het jaarrapport gaat het ook vaak over de coronapandemie. Zo registreerde Unia tussen 21 augustus 2021 en 15 oktober 2021 1.255 meldingen over de coronamaatregelen. “Terecht stelt Unia dat het discriminerend kan zijn om de toegang tot goederen en diensten te laten afhangen van een covid-19-vaccin”, vervolgt Sneppe. “Maar dit groot aantal meldingen staat in schril contrast met het aantal geopende dossiers: geen enkel.” 

Het Vlaams Belang kan enkel een zeer grote tegenstelling waarnemen tussen de gretigheid en het enthousiasme waarmee andere, vooral raciale dossiers door Unia wel aangepakt worden. “De ene discriminatie is blijkbaar de andere niet”, aldus nog Sneppe. “En dat bevestigen ze zelf ook in het jaarverslag, waarin ze schrijven dat ze wettelijk bevoegd is om in recht op te treden, wanneer een gerechtelijke uitspraak wenselijk is in het kader van ‘strategic litigation’. Een techniek die vooral door linkse groepen wordt gebruikt.”

“Unia is een uitgesproken links-activistisch clubje dat het niet zo zeer opneemt voor de kleine allochtoon, maar als een inquisitie-instrument optreedt tegen de kleine autochtoon en zijn of haar cultuur en identiteit”, besluit Sneppe. “Unia krijgt al jaren miljoenen euro’s belastinggeld, waarmee het onder meer een honderdtal werknemers betaalt. Ze hebben er dus alle belang bij dat discriminatie en racisme blijft bestaan. Erger nog, Unia heeft er alle belang bij om dit fenomeen op te kloppen en vooral de olifant in de kamer niet te noemen. ‘Een andere wereld is mogelijk’, en die zal er veel beter uitzien zonder Unia.”