Nieuws
maandag, 12 feb 2024

Schietpartij in Brussel het gevolg van laksheid

Foto: iStock. Schietpartij in Brussel het gevolg van laksheid

Het Vlaams Belang is jammer genoeg niet verbaasd over de schietpartij die zich zondagavond voordeed nabij de Brusselse Zuidlaan. “Voor dit geweld waarschuwen we sinds jaar en dag”, zegt fractievoorzitter in het Brussels Parlement Dominiek Lootens-Stael. “Zonder een grondige opkuis van het Brussels Gewest zullen bendegeweld en afrekeningen in het drugsmilieu blijven duren.”

Twee zwaargewonden werden naar het ziekenhuis gebracht nadat enkele gemaskerde daders hen met een riotgun en een handvuurwapen beschoten hadden. De daders namen de vlucht op een elektrische step. “Er wordt uitgegaan van een afrekening in het drugsmilieu”, aldus Lootens-Stael. “En veel verder zal je het wellicht ook niet moeten zoeken. We raken in Brussel helaas meer en meer gewend aan Zuid-Amerikaanse toestanden, met regelrechte executies en het gebruik van oorlogswapens.”  

“PS houdt smokkel levend en opent deuren naar nieuwe afrekeningen”

Het Vlaams Belang stelt vast dat niet enkel de maffiabazen of de grote vissen het doelwit van de afrekeningen uitmaken. “Meer en meer gaat het ook om de kleine verkoper uit de achtergestelde wijken”, gaat Lootens-Stael verder. “Maar terwijl onschuldige omwonenden en toevallige voorbijgangers op die manier steeds meer kans maken op kogels, weigeren de beleidsverantwoordelijken, Brussels minister-president Rudi Vervoort en zijn PS op kop, om ook maar iets te ondernemen. En door dat wraakroepend stilzitten houden ze de smokkel levend en openen ze de deuren naar weer nieuwe gelijkaardige afrekeningen.”

“De PS pleitte in de hoofdstad, bij monde van het Brussels Parlementslid Jamal Ikazban, openlijk voor de decriminalisering van het gebruik en bezit van bepaalde hoeveelheden drugs”, merkt Lootens-Stael tot slot op. “En intussen wordt er nog amper gereageerd op de schietpartijen. Het is net het gevolg van dit soort laksheid dat we de voorbije nacht daar in de Marollen hebben mogen aanschouwen. Als we willen vermijden in de totale drugsoorlog terecht te komen waarin de mocromaffia en andere bendes de hele hoofdstad terroriseren is het dringend tijd voor een plan van harde aanpak, een opkuis van het Brussels Gewest.”