Nieuws
vrijdag, 12 mei 2023

Snelle onderzoekscommissie bpost komt er niet door Vivaldi-partijen en PVDA

De vraag van het Vlaams Belang om met hoogdringendheid een wetsvoorstel te behandelen voor het oprichten van een onderzoekscommissie rond bpost, werd gisteren in de Kamer van Volksvertegenwoordigers weggestemd door de Vivaldi-partijen en door de communistische PVDA. “Blijkbaar moeten de stinkende potjes van bpost gesloten blijven”, reageert fractievoorzitter Barbara Pas.

De gunningen van overheidsconcessies aan bpost doen heel wat vragen rijzen. “Of het nu gaat over het krantenbedelingscontract, het beheer van de zogenaamde 679-rekeningen – de rekeningen van de overheid – of de concessie rond de nummerplaten: overal hangt minstens een geur van belangenvermenging, prijsafspraken en ongeoorloofde verrijking rond”, zegt Pas.

“Voor PVDA zijn politieke spelletjes belangrijker dan de waarheid”

Daarom diende het Vlaams Belang een wetsvoorstel in om een parlementaire onderzoekscommissie op te richten, om de dossiers rond bpost grondig te kunnen onderzoeken. De vraag om dit voorstel snel op de agenda van de Kamer te kunnen plaatsen, werd echter donderdag weggestemd tijdens de plenaire vergadering van het federaal parlement.

“Dat de Vivaldi-partijen liever de stinkende potjes van bpost bedekt houden, valt te begrijpen”, besluit Pas. “Ze hebben in die dossiers namelijk allemaal boter op het hoofd. Maar dat ze daarin ook de steun krijgen van de zelfverklaarde politieke maagden van de PVDA, dat roept toch wat vragen op. Blijkbaar zijn platte politieke spelletjes ook voor de stalinisten van PVDA belangrijker dan de waarheid omtrent de krantenconcessies en mogelijke belangenvermengingen boven te spitten.”