Persberichten
dinsdag, 06 okt 2020

“Spelregels worden veranderd om het Vlaams Belang uit Unia-bestuur uit te sluiten”

Om toch maar te vermijden het Vlaams Belang te gunnen waar het recht op heeft, een zitje in de raad van bestuur van het gelijkekansencentrum Unia, zijn alle middelen goed, zo klinkt het bij de partij. De Vivaldi-partijen krijgen hierbij zelfs de hulp van de N-VA. Maandag werd de beslissing rond het opnemen van het Vlaams Belang in het bestuur van Unia opnieuw uitgesteld.

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement moet dringend een beslissing vellen over de te volgen procedure voor het aanvullen van de raad van bestuur van gelijkekansencentrum Unia. “En daar zit dit inquisitie-instrument, dat dient om iedereen die zich kritisch uitlaat over de multiculturele samenleving het zwijgen op te leggen, lelijk mee verveeld”, aldus fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Vlaams Belang). Maandag werd de beslissing opnieuw uitgesteld.

Chris Janssens: Anti-discriminatiecentrum Unia doet zelf aan discriminatie”

Normaal worden de Vlaamse bestuursleden aangewezen via het systeem D’Hondt. Dat betekent dat na de stembusslag van 2019 ook het Vlaams Belang recht heeft op een bestuurszitje. Maar dit zorgt bij de politiek-correcte elite voor onrust. Zoveel zelfs dat men de spelregels wil veranderen. Unia-directeur Els Keytsman wil immers geen Vlaams Belanger. “Een organisatie die zogenaamd discriminatie bestrijdt, discrimineert dus de tweede grootste partij van Vlaanderen”, volgens Janssens. “Het voortdurend uitsluiten van een partij die meer dan 800.000 kiezers vertegenwoordigt, is het dat wat men dezer dagen bedoelt met ‘respect’ en ‘verbinding’? Het zijn eens te meer inhoudsloze modewoorden.”

Het Vlaams Belang is verbaasd dat de N-VA, daarin gesteund door de Vivaldi-partijen, dit spelletje meespeelt en vraagt om de komende twee jaar de Vlaamse bestuurszitjes gewoon leeg te laten. Dit terwijl de regering van Jan Jambon (N-VA) in diezelfde periode wél nog 1,6 miljoen euro belastinggeld aan deze links-activistische organisatie geeft. Carte blanche voor Unia dus, zonder enige democratische controle.