Nieuws
dinsdag, 31 aug 2021

Staatssecretaris Schlitz steunt initiatief dat mannen discrimineert

Staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz (Ecolo) heeft haar steun toegezegd aan een evenement waarop mannen niet welkom zijn. “Ongehoord” zegt Vlaams Belang-Kamerlid Steven Creyelman, die vindt dat Schlitz niet langer staatssecretaris kan blijven.
 
Etopia, een mantelorganisatie van Ecolo, organiseert een reeks zomerevenementen onder de naam VertPop. Vrijdag vindt in dat kader een ‘inspirerende wandeling’ plaats in Luik, waarop mannen uitdrukkelijk niet welkom zijn. Het initiatief krijgt de steun van staatssecretaris Schlitz, die bevoegd is voor gendergelijkheid. “Het is niet voor het eerst dat Schlitz initiatieven neemt waarvan de waarden haaks staan op die van haar staatssecretariaat”, zo zegt Creyelman, verwijzend naar de aanstelling van de ostentatief gesluierde Ihsane Haouach - die bovendien banden heeft met de extremistische Moslimbroederschap - als regeringscommissaris.

Het Vlaams Belang stelt dan ook dat Schlitz niet langer als Staatssecretaris kan functioneren binnen de Vivaldi-regering. “Blijkbaar is ook regeringspartij MR die mening toegedaan”, concludeert Creyelman. MR-voorzitter Bouchez haalde eerder vandaag in een tweet scherp uit naar staatssecretaris, die hij ‘ofwel provocatie ofwel onbekwaamheid’ verweet, en die zich ook afvroeg hoe je nog staatssecretaris kan zijn ‘wanneer je meedoet aan discriminatie’.

Creyelman hoopt dan ook op steun vanwege de MR in zijn eis voor het ontslag van Schlitz, en zal zowel de staatssecretaris zelf als premier Alexander De Croo (Open Vld) hierover in de Kamer ondervragen.