Persberichten
maandag, 28 jan 2019

Steek Marokkaanse beroepscrimineel in gesloten centrum

Het Vlaams Belang reageert verbouwereerd op het nieuws dat een Marokkaanse beroepscrimineel, die illegaal in het land verblijft, vrij werd gelaten omdat Marokko hem de toegang tot het land weigerde.  

Mustapha Bali, een gerenommeerde crimineel met zware drugsfeiten en verkrachting op zijn palmares, werd afgelopen dinsdag vrijgelaten omdat Marokko hem de toegang weigerde. Volgens justitieminister Geens heeft de man al zijn definitieve straffen uitgezeten, waardoor hij niet langer kan worden vastgehouden. Volgens Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas kan de man wel degelijk opnieuw worden aangehouden vanwege illegaal verblijf. “Het is niet omdat illegaal verblijf geen prioriteit is bij de parketten dat het niet strafbaar is. Deze man hoort thuis in een gesloten centrum, niet op straat”, reageert Pas. 

Het is volgens Pas overigens niet het eerste vrijlatingsschandaal. “Het parcours van minister Geens staat er bol van. Denken we maar aan de vervroegde vrijlating van Ibrahim El Bakraoui, één van de zelfmoordterroristen van 22 maart of de uitgaansvergunning van Benjamin Herman, die in Luik drie mensen om het leven bracht.” Met het vrijlaten van dergelijke criminelen organiseren we volgens het Vlaams Belang-Kamerlid misschien het volgende drama. “Een rechtstaat behoort de veiligheid te garanderen, niet te hypothekeren”, aldus nog Pas.