Nieuws
dinsdag, 23 apr 2024

Steekpartij in Geel een zoveelste in de multiculturele sfeer

Foto: wikimedia commons. Superchilum. Steekpartij in Geel een zoveelste in de multiculturele sfeer

Het Vlaams Belang reageert met afschuw op de hallucinante beelden van een vecht- en steekpartij tussen Antillianen in het station in Geel. “Anders dan de media en de systeempartijen zullen wij dit allochtoon geweld steeds blijven benoemen”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “En we zullen het ook nooit aanvaarden. Deze jonge criminelen moeten hard worden aangepakt.”

Maandagavond ontstond aan het station van Geel een grootschalige vechtpartij tussen leden van de Antilliaanse gemeenschap. Beelden op sociale media laten, naast extreme agressie, ook duidelijk zien dat er een grote groep minderjarigen bij betrokken was. Uiteindelijk zijn er als gevolg van messteken drie zwaargewonden gevallen. Eén verdachte werd opgepakt, en een andere nam gewoon de trein naar Mol. Op de sporen werd nog een bebloed mes gevonden.

“Deze jonge criminelen moeten aangepakt met een lik-op-stuk-beleid”

“Het is het zoveelste steekincident in de multiculturele sfeer”, stelt Van Grieken vast. “En het gebeurde net op de dag dat de verzamelde media onze lijsttrekker van de Kamerlijst in Vlaams-Brabant, Britt Huybrechts, volop aan het belasteren waren vanwege een verkeerde uitspraak. Ze durfde er namelijk op wijzen dat het in dit land maar al te vaak groepen allochtonen zijn die rel schoppen. Welnu, het verontwaardigd gehuil was in de media nog niet eens gaan liggen, of de feiten gaven haar al gelijk.”

“Allochtoon geweld vormt niet enkel in grootsteden als Brussel of Antwerpen een reëel gevaar”, besluit Van Grieken, die pleit voor een lik-op-stuk-beleid om de jonge criminelen in kwestie aan te pakken. “Om te voorkomen dat deze verschrikkelijke gebeurtenissen zich herhalen, is een harde aanpak vereist. We hebben dringend nood aan zerotolerantie, aan snelrecht, en aan strenge bestraffingen, met uithandengeving van de zestien- en zeventienjarigen. Alleen met het Vlaams Belang kunnen we recht en orde herstellen.”