Nieuws
zaterdag, 26 jun 2021

Steekpartij Würzburg: “Open grenzen zijn levensgevaarlijk”

Het Vlaams Belang neemt met veel afgrijzenmaar met weinig verbazing kennis van het bloedbad dat vrijdag in de Zuid-Duitse stad Würzburg aangericht werd door een 24-jarige Somaliër. “Ook al zijn dergelijke gebeurtenissen al jarenlang in heel West-Europa schering en inslag, zo’n vreselijke beelden wennen nooit”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) “De open grenzen van Merkel, De Croo en consoorten zijn duidelijk zeer duur en gevaarlijk, niet in het minst op menselijk vlak.”

Drie voorbijgangers werden in Würburg zonder enige aanleiding doodgestoken en volgens de politie zijn er ook nog meerdere ernstige gewonden. Onder hen ook een jongen waarvan de vader zeer waarschijnlijk overleden is. “Beelden die op het net circuleren tonen plassen bloed in verscheidene straten van Würzburg”, aldus Depoortere. “En zolang niet gepast gereageerd wordt op dit soort bedankingen voor de Westerse gastvrijheid, zullen we nog vaak dergelijke beelden te zien krijgen.”

“Aan gruwel zoals in Würzburg moet een einde komen, en dat lukt niet met gewauwel over ‘wederzijds respect’ en dies meer”

Van de dader is met zekerheid geweten dat het een Somaliër is die bekend stond bij de politie omdat hij al maanden gewelddadig gedrag vertoonde. Zelfs een psychiatrische behandeling kon dit niet veranderen. “Het is derhalve gewoonweg wraakroepend dat dit labiel geboefte vrijelijk op straat kon rondlopen en op die manier onschuldige mensen in levensgevaar brengen”, vervolgt Depoortere. “Het nefaste ‘wir schaffen das’-beleid in de praktijk dus.”

Voor het Vlaams Belang is het al lang duidelijk dat ter bestrijding van terrorisme en internationale misdaad onze buitengrenzen waterdicht gemaakt moeten worden. “De belangrijkste verplichting van de overheid is instaan voor de veiligheid van de burgers, met bekrompenheid, egoïsme of zogenaamd racisme heeft dit niets te maken”, besluit Depoortere. “Gruwel zoals in Würburg voorkom je en los je op met zero-tolerantie, snelrecht, effectieve opsluitingen en uitzettingen.”