Nieuws
woensdag, 10 jul 2024

Sterke ploeg van twintig Vlaams Belang-Kamerleden legt de eed af

Foto: wikimedia commons. François Lambregts. Sterke ploeg van twintig Vlaams Belang-Kamerleden legt de eed af

Een week na de leden van het Vlaams Parlement leggen vandaag ook de verkozenen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers de eed af. “Met een sterke ploeg van twintig Kamerleden, het hoogste aantal ooit, is het Vlaams Belang klaar om de volgende jaren de belangen van de Vlamingen in het parlement te verdedigen”, zegt Barbara Pas, die opnieuw fractievoorzitter van de Vlaams Belangfractie wordt.

De Vlaams Belang-fractie die van 18 naar 20 zetels groeide, is zo de tweede grootste in het federale halfrond. “Op 9 juni hebben de Vlamingen overduidelijk gekozen voor een Vlaams en rechts beleid”, zegt Pas. “Helaas heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever eens te meer besloten dat luide signaal van de kiezer te negeren, en opteert hij voor een centrum-linkse regering met partijen zoals Vooruit en Les Engagés, partijen die zich verzetten tegen iedere verdere stap richting Vlaamse autonomie.”

“Met negen vrouwen en elf mannen, en een mix van ervaren politici en nieuw talent is de Vlaams Belang-fractie er alvast klaar voor“

De Vlaams Belang-fractie telt naast Sam Van Rooy, die de overstap maakt vanuit het Vlaams Parlement, acht nieuwkomers: Kristien Verbelen, Kurt Moons, Werner Somers, Alexander Van Hoecke, Lode Vereeck, Francesca Van Belleghem, Dieter Keuten en Britt Huybrechts, die tevens ook het jongste Kamerlid is.  Kortrijks Kamerlid en begrotingsspecialist Wouter Vermeersch wordt ondervoorzitter van de fractie, en eerste ondervoorzitter van de Kamer.

“Met negen vrouwen en elf mannen, en een mix van ervaren politici en nieuw talent is de Vlaams Belang-fractie er alvast klaar voor om elke federale regering die de belangen van de Vlamingen niet verdedigt het vuur aan de schenen te leggen”, aldus Pas. “We zullen er blijven op hameren dat er niet mag bespaard worden op de hardwerkende Vlaming, maar dat er moet bespaard worden op het moddervette politieke systeem, op de torenhoge immigratiefactuur en op de eindeloze financiële transfers naar de bodemloze Waalse putten.”