Persberichten
donderdag, 21 dec 2023

Steven Creyelman neemt ontslag uit commissie Legeraankopen

Foto: Vlaams Belang. Steven Creyelman neemt ontslag uit commissie Legeraankopen

Kamerlid Steven Creyelman neemt per direct ontslag uit de commissie Legeraankopen. “Steven Creyelman heeft de afgelopen dagen de partij en haar voorzitter onvoldoende en onvolledig ingelicht over de contacten met zijn broer”, klinkt het bij de partij. Steven werd gevraagd ontslag te nemen uit de commissie en bevestigt daarop in te gaan.

De partij werd vandaag op de hoogte gesteld door Creyelman dat hij begin deze maand gewaarschuwd werd door de Staatsveiligheid in verband met een poging tot beïnvloeding. “In de emotionaliteit van de afgelopen dagen heeft Steven een zware inschattingsfout gemaakt door de partij niet in te lichten hierover.”

Het Vlaams Belang kijkt uit naar de resultaten van het onderzoek. “Steven heeft de daden van zijn broer streng veroordeeld en er ondubbelzinnig afstand van genomen. Het track record van onze partij toont ook heel helder aan dat er geen Chinese beïnvloeding is geweest, integendeel. Het Vlaams Belang heeft zich steeds uiterst kritisch opgesteld ten opzichte van China.”