Nieuws
dinsdag, 01 aug 2023

Stilte aan linkerzijde na oproep om blanke Zuid-Afrikanen uit te moorden

Foto: iStock. Stilte aan linkerzijde na oproep om blanke Zuid-Afrikanen uit te moorden

Afgelopen zaterdag riep EFF-leider Julius Malema in een stadion in Johannesburg op tot het uitmoorden van de blanke Zuid-Afrikanen. Het Vlaams Belang wil van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) weten of deze misselijkmakende gebeurtenis impact kan hebben op de ontwikkelingssamenwerking met Zuid-Afrika. “Tenslotte werd de openlijke moordoproep nog niet veroordeeld door de machthebbers in Zuid-Afrika”, zegt Kamerlid Annick Ponthier. “Het lijkt, net zoals in onze media, het vermelden niet waard.”

Malema zette tijdens een meeting van zijn uiterst linkse Economic Freedom Fighters (EFF) het controversiële lied ‘Kill de boer, kill the farmer’ in, en imiteerde daarbij het geluid van een machinegeweer. In het lied wordt aangemaand om de ‘boeren’, de afstammelingen van de Nederlandse kolonisten, gewelddadig af te maken. Het werd meegezongen en -gedanst door de 90.000 aanwezige EFF-leden, allen zwarten. “Helaas wordt die moorddadige oproep in Zuid-Afrika al jaren opgevolgd”, aldus Ponthier. “Sinds de afschaffing van het Apartheidsregime vinden er wekelijks erfaanvallen plaats waarbij blanke landbouwers en hun families gruwelijk vermoord worden bij zogenaamde ‘plaasmoorde’.”

“Blanken kunnen enkel dader van racisme zijn, geen slachtoffer”

“De bloeddorstige fanaticus Malema was zaterdag overigens niet aan zijn proefstuk toe”, gaat Ponthier verder. Het Kamerlid herinnert eraan dat de EFF-leider in 2016 verklaarde ‘voorlopig nog niet op te roepen’ tot het doden van blanken; en dat hij in 2018 tijdens een politieke bijeenkomst tegen zijn supporters zei dat ze ‘achter een blanke man aan moesten gaan’, eraan toevoegend dat ze ‘de keel van witheid moesten doorsnijden’. Na de dood van de voormalige Zimbabwaanse communistische president Robert Mugabe tweette Malema dat de enige blanke die je kunt vertrouwen een dode blanke man is."

Het Vlaams Belang laakt de oorverdovende stilte aan de linkerzijde en in de media van dit land, wanneer het gaat om deze berichten uit Zuid-Afrika. “Het is alsof ze, net zoals het Zuid-Afrikaanse hooggerechtshof dat is, van oordeel zijn dat het oproepen tot het doden van blanken geen racisme is. Dat blanken enkel dader en geen slachtoffer van racisme kunnen zijn”, merkt Ponthier op. “Je kan je de vraag stellen wat de reactie zou zijn mocht er ergens “kill the blacks, kill the negroes” gezongen worden. Die vraag stellen is ze ook beantwoorden: het kot zou veel te klein zijn, en terecht.”

“De media en de linkerzijde in dit land mogen wegkijken zoveel ze willen, er staan de blanke gemeenschap in Zuid-Afrika gelijk hoe nog vreselijke tijden te wachten”, besluit Ponthier. “Ik ben benieuwd naar de reactie van de Belgische minister op de moordoproep. Er is al een oproep van de in Zuid-Afrika geboren X-baas Elon Musk aan president Ramaphosa om actie te ondernemen, maar in Zuid-afrika zullen de machthebbers Malema alvast niets in de weg leggen. Het ANC en het EFF zijn tenslotte beide takken aan dezelfde communistische boom. Het ANC de corrupte tak, het EFF de gewelddadige.”