Persberichten
woensdag, 13 apr 2022

Stop lottowinst transitmigrant in fonds tegen overlast illegalen

De illegale migrant die een winnend krasbiljet kocht in Zeebrugge, is gevonden en kan om zijn winsten gaan. Dat lieten de lokale autoriteiten en de Nationale Loterij weten. Op sociale media is echter veel kritiek dat de illegaal in kwestie de winst kan innen. Terecht volgens het Vlaams Belang. “Die winsten zouden veel beter gaan naar het schadefonds dat in 2020 werd opgericht voor de inwoners van Zeebrugge, Lissewege en Zwankendamme, die constant moeten lijden onder vandalisme en dergelijke meer door illegale transitmigranten.”

Eind maart kwam een bizar verhaal naar boven. Een transitmigrant had een winnend kraslotje gekocht in een supermarkt in Zeebrugge, maar de man kon niet gevonden worden. Na een lange speurtocht naar de illegaal die een winnend lot kocht, is deze dan toch terecht sinds afgelopen vrijdag. De politie en de nationale loterij laten ook weten dat de man het winnend bedrag van een kwart miljoen kan ontvangen, maar men het lotje bijhoudt tot de man een manier gevonden heeft om z'n geld te ontvangen. Dat wordt niet cash overgemaakt, maar meestal met een storting op een rekening.

“Dat is een groteske fout”, vindt Kamerlid Wouter Vermeersch. “Wie hier illegaal verblijft kan hier niet werken, een uitkering trekken, en natuurlijk belangrijkst van allemaal: verblijven”, aldus Vermeersch. “Maar een illegaal zou tijdens dat illegaal verblijf wel een krasbiljetje kunnen cashen ter waarde van 250.000 euro? Dat heeft geen logica.”

Vermeersch stelt daarom voor dat de opbrengst wordt ingezet ter verbetering van de regio. “De loterijwinst van 250.000 euro wordt beter gestopt in het schadefonds dat in 2020 werd opgericht ten voordele van de inwoners van Zeebrugge, maar ook Lissewege en Wankendamme - alwaar onze mensen constant te kampen hebben met diefstal, vandalisme en andere overlast door transitmigranten. En zet de illegaal in kwestie het land uit, net zoals elke illegaal het land moet uitgezet worden.”