Nieuws
donderdag, 08 jun 2023

Syrische ‘vluchteling’ gaat kleuters te lijf met mes

Foto: iStock. Syrische ‘vluchteling’ gaat kleuters te lijf met mes

Het Vlaams Belang reageert met afschuw en walging op de mesaanval op kleuters in het Franse Annecy. Vier jonge kinderen en één volwassene werden daarbij verwond, drie daarvan verkeren in levensgevaar. De dader zou een erkende Syrische vluchteling zijn. We hebben geen controle over wie Europa binnenkomt”, zegt Ortwin Depoortere. “We moeten onze grenzen sluiten en wie binnenkomt moet ernstig gescreend worden.”

Getuigen zagen hoe een man met een kleine speeltuin een aantal kinderen van om en bij de drie jaar met een mes te lijf ging. Het blijkt om Abdalmasih H., te gaan, een 32-jarige Syriër die op een legale manier Frankrijk is binnengekomen en er in november asiel aanvroeg. “Ondertussen hebben de Franse president Emmanuel Macron, de plaatselijke burgemeester en zowat alle gezagsdragers hun medeleven betuigd en hun afschuw uitgesproken”, aldus Depoortere. “Zoals dat niet enkel bij ons, maar ook in Frankrijk na iedere moorddadige aanslag gebeurt. En zoals steeds durft niemand de grond van het probleem aan te kaarten.”

“Een minuutje stilte en overgaan tot de orde van de dag volstaat niet”

“Zolang het probleem niet benoemd wordt, zullen deze aanslagen zich blijven voordoen en moeten de burgers niet hopen op een verbetering, laat staan een oplossing”, vervolgt Depoortere. “Voor het Vlaams Belang is een minuutje stilte en vervolgens overgaan tot de orde van de dag absoluut geen optie. We hebben geen flauw idee wie we binnenhalen in Europa en daar moet aan verholpen worden. De veiligheid van de burgers moet primeren en om die reden alleen al moet de politiek-correcte blinddoek worden afgeworpen.”

Het Vlaams Belang pleit, naar aanleiding van de gruwel die zich vandaag in Frankrijk voordeed, nogmaals nadrukkelijk voor permanente en strenge grenscontroles, fysieke grensbarrières en een grondige screening van al wie Europa legaal binnenkomt. Wie illegaal binnenkomt moet volgens de partij onmiddellijk uitgezet worden. “We moeten controle hebben over onze grenzen”, besluit Depoortere. “Zo niet, zullen er nog vaak onschuldige slachtoffers vallen.”