Nieuws
maandag, 01 aug 2022

“Terugkeer van Veerle Heeren is een schande”

Het Vlaams Belang kan er zich absoluut niet vinden dat Veerle Heeren (cd&v) vandaag haar functie als burgemeester van Sint Truiden weer opneemt. “De zes maandjes schorsing die ze als tuchtsanctie opliep wegens gesjoemel met vaccinatielijsten zijn afgelopen”, zegt Vlaams Parlementslid Roosmarijn Beckers. “Maar eigenlijk verandert er in de praktijk niets. Het voorbije half jaar was Heeren aanwezig bij elke opening of andere feestelijkheid als ware ze nog steeds burgemeester. Elke vorm van schuldinzicht is haar vreemd.”

In maart 2021, een ogenblik waarop zelfs 85-jarige risicopatiënten nog geen beschermende prik hadden gekregen, liet Heeren zichzelf en haar uitgebreide entourage, met inbegrip van haar buren en zelfs haar kapper, voorgaan bij de vaccinaties. “Het ging om een schaamteloze zelfbediening. Bijzonder egoïstisch en asociaal”, aldus Beckers. “Enkel een ontslag was daarna nog op zijn plaats. Met een klein beetje eergevoel zou Heeren de eer dan ook aan zichzelf gehouden hebben.”

“Na zoveel gesjoemel, leugens en bedreigingen kan Heeren niet meer functioneren als burgemeester”

“En al even ziekmakend als het gesjoemel op zich, was de vertoning die de Truiense burgemeester vervolgens ten beste gaf”, herinnert Beckers zich. “Eerst waren er nog de leugens over het uitoefenen van politieke druk en over het feit dat ze namen had doorgegeven aan het vaccinatiecentrum. En tot slot waren er zelfs de onvervalste bedreigingen aan het adres van de journalist die de stinkende put had durven openen.”

“Maar zonder enige schaamte keert Heeren vandaag dus terug als burgemeester van Sint Truiden”, besluit Beckers. “En ze mag blij zijn, want daarnaast werd ze heel recent ook nog Grootofficier in de Leopoldsorde. Al is dat laatste nu niet bepaald een titel die een weldenkend mens zou willen aanvaarden. Onder de prominenten die het grootlint in deze orde eerder werden toebedeeld, bevinden zich onder meer de Ethiopische genocidepleger Haile Selassie, de Turkse dictator en mensenrechtenschender Recep Erdogan en de Chinese president Xi Jinping, die verantwoordelijk is voor vele wandaden tegen tal van minderheden en dissidenten in zijn land.”