Nieuws
maandag, 12 jul 2021

Terugkeer Veerle Heeren: “De schaamte voorbij”

Het Vlaams Belang is er niet over te spreken dat Veerle Heeren (CD&V) in Sint Truiden opnieuw de burgemeesterssjerp draagt. “Dit is volstrekt schaamteloos”, zegt Vlaams Parlementslid en voorzitter van Vlaams Belang Sint Truiden Roosmarijn Beckers. “Ze liet zichzelf en nog dertien mensen uit haar entourage met gefoefel voorgaan bij de vaccinering. En dat op een ogenblik dat 85-jarigen en risicopatiënten nog aan de beurt moesten komen. En deze week is ze al terug, terwijl het onderzoek naar dit vaccinmisbruik nog niet eens is afgelopen.”

“De voorkeursbehandeling die de burgemeester, haar familie, haar buren en zelfs haar kapster te beurt viel was op zich natuurlijk al erg genoeg en zegt alles over de sociale instelling van Heeren”, aldus Beckers. "Maar al even bedenkelijk was haar ongepaste reactie eenmaal de feiten aan het licht waren gekomen. Eerst weigerde ze duidelijkheid te scheppen en vervolgens richtte ze zich tegen de journalist die een en ander naar buiten had gebracht.”

“Het is niet omdat in de pers de storm rond Veerle Heeren is gaan liggen, dat de Truienaars deze affaire vergeten zijn”

Gedurende twee maandjes heeft Veerle Heeren, met behoud van haar wedde uiteraard, een stapje opzij gezet. “En nu vindt ze het nog niet eens nodig het forensisch onderzoek van Audit Vlaanderen af te wachten”, vervolgt Beckers. “Nochtans zou dat deze maand al afgerond kunnen zijn. Op basis van dat onderzoek moet Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) dan oordelen over een eventuele sanctie.”

Over die uiteindelijke ‘sanctie’ maakt het Vlaams Belang zich weinig illusies. “Een sanctie is een maatregel ter bestraffing van ongewenst gedrag”, besluit Beckers. “Uiteraard is dat hier op zijn plaats, maar in dit geval moeten politici van traditionele partijen over elkaar oordelen - die dan nog in dezelfde coalitie zitten op Vlaams en federaal niveau. En sancties of zelfs maar verantwoordelijkheid nemen zijn in die kringen onbestaande begrippen, vage herinneringen uit een ver verleden. Waarom zou Heeren ook enige verantwoordelijkheid moeten opnemen? We leven tenslotte in een land waar ministers van Volksgezondheid een hele bevolking in levensgevaar mogen brengen door een landsvoorraad beschermingsmateriaal te vernietigen, en dit zonder enige sanctie en zonder hiervoor verantwoordelijkheid op te nemen.”