Persberichten
dinsdag, 16 apr 2024

Tom van Grieken lanceert nieuw boek ‘Immigratiestop’

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken lanceerde vandaag samen met migratiespecialiste Francesca Van Belleghem zijn nieuw boek ‘Immigratiestop’. Ze leggen in het boek niet alleen uit hoe en waarom het immigratiebeleid ontspoorde, maar reiken ook concrete en realistische oplossingen aan om tot een immigratiestop te komen. “Het Vlaams Belang is klaar om zijn verantwoordelijkheid te nemen”, zegt Van Grieken. “Het boek ‘Immigratiestop’ is onze handleiding om dit op het vlak van asiel en migratie te doen”

De gevolgen van de massamigratie bereiken zo ongeveer iedere uithoek van ons land. “Niemand kan er nog omheen”, aldus Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “België en Vlaanderen werden tot immigratieregio gebombardeerd, lijnrecht tegen de wil van de publieke opinie in, en daar wil het Vlaams Belang dringend verandering in brengen.”

Volgens Van Grieken moeten er dringend keuzes worden gemaakt als we onze samenleving leefbaar en ons uniek sociaal model betaalbaar willen houden. “Massa-immigratie is geen fataliteit die we, als een soort natuurwet, noodgedwongen dienen te ondergaan”, zegt hij. “Oplossingen om die waanzin te stoppen zijn mogelijk, zoals meerdere andere Europese landen inmiddels al afdoende hebben aangetoond.”

“Hoe men het ook draait of keert: dit land kan zich de luxe van de onverschilligheid en het gebrek aan verantwoordelijkheid niet langer veroorloven”

“Men hoeft geen helderziende te zijn om te weten dat de immigratiegolven nog verder zullen aanzwellen wanneer er niet dringend werk wordt gemaakt van een strikt en kordaat beleid”, poneert Van Grieken. De voorstellen om te komen tot een immigratiestop situeren zich op meerdere niveaus. Hoewel de Europese Unie momenteel een keurslijf oplegt, zijn er daarbinnen nog veel mogelijkheden om het asiel-, migratie- en integratiebeleid aan te scherpen. “We kunnen gezinshereniging aan banden leggen, arbeidsmigratie slechts selectief toestaan en vooral ook illegaliteit aanpakken en zorgen voor een écht terugkeerbeleid”, stelt ook migratie-specialiste Francesca Van Belleghem. “Deze verstrengingen kunnen op zeer korte termijn doorgevoerd worden, en zullen zeker een aanzienlijke impact hebben op het aantal immigranten dat naar onze contreien komt.” De partij pleit echter ook voor een zogenaamde opt-out uit het Europese asiel- en migratiebeleid. “Naast deze snelle maatregelen, dienen we ons te onttrekken uit het Europese keurslijf”, aldus Van Belleghem. “Essentieel daarbij is dat asiel en migratie opnieuw een nationale bevoegdheid wordt, en geen Europese zoals dat nu grotendeels het geval is.”

“Hoe men het ook draait of keert: dit land kan zich de luxe van de onverschilligheid en het gebrek aan verantwoordelijkheid niet langer veroorloven. Het Vlaams Belang is klaar om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Het boek ‘Immigratiestop’ is onze handleiding met maar liefst 116 voorstellen om dit op het vlak van asiel en migratie te doen”, concludeert Van Grieken.

U kan hier het boek bestellen!