Persberichten
woensdag, 03 mei 2023

Tom Van Grieken wandelt van Oostende naar Brussel: ‘Doe ze luisteren!‘

Met de slogan ‘Doe ze Luisteren!’ zal Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken tussen 19 en 29 mei van Oostende naar Brussel wandelen. De tocht moet uitmonden in een grote protestmeeting in Brussel op pinkstermaandag. In die periode wil de voorzitter zoveel mogelijk mensen spreken en elke dag halt houden in een andere gemeente. “Het Vlaams Belang is een partij van de mensen”, klinkt het. “De mensen hebben het gehad met de ivoren toren van de Wetstraat. Samen met hen trekken we naar Brussel en doen we die politici luisteren!”

Op ongeveer een jaar voor de verkiezingen wil het Vlaams Belang een protestmeeting in Brussel organiseren tegen het beleid dat vandaag door de verschillende regeringen in dit land gevoerd wordt. “Met de slogan ‘Doe ze luisteren!’ willen we een ijzersterk signaal uitsturen dat het beleid volledig anders moet”, aldus Van Grieken. “De elite mag niet langer doof blijven in hun ivoren torens voor de terechte zorgen van onze mensen. Steeds meer mensen kunnen de eindjes niet aan elkaar knopen en de regeringen laten hen in de steek. Zij zijn het politieke circus beu. Ondertussen ontspoort de begroting verder en loopt de asielfactuur op tot meer dan 1 miljard euro.”

“Met de slogan ‘Doe ze luisteren!’ willen we een ijzersterk signaal uitsturen dat het beleid volledig anders moet”

Voorafgaand aan de protestmeeting wil de Vlaams Belang-voorzitter op tien dagen tijd zelf van Oostende naar Brussel wandelen. De bedoeling is om daarbij elke dag halt te houden in een Vlaamse gemeente en er zo veel mogelijk mensen te ontmoeten. “De echte politiek speelt zich niet af in de Wetstraat, maar bij de mensen thuis”, aldus Van Grieken. “Ik wil daarom tijdens mijn wandeltocht niet alleen zijn waar de mensen zijn, maar ook samen met hen naar Brussel trekken.”

“Wij roepen dan ook iedereen op om mee te protesteren”, besluit de voorzitter. “Het is tijd voor een ander en beter beleid!” De protestmeeting in Brussel zal plaatsvinden op het Albertinaplein aan het station Brussel-Centraal. Er zullen bussen ingelegd worden vanuit heel Vlaanderen.

Doe ze luisteren!