Persberichten
dinsdag, 07 mei 2024

Tom Vandendriessche stelt boek voor: ‘We komen eraan’

Deze dinsdag stelt Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) zijn boek ‘We komen eraan’ voor. Daarin onthult Vandendriessche de diepgaande veranderingen die momenteel plaatsvinden in onze maatschappij en maakt hij komaf met de ouderwetse breuklijn tussen links en rechts. “De nationalistische revolte van het volk tegen de globalistische elites, dat is de inzet van deze verkiezingen”, aldus Vandendriessche. 

Deze legislatuur schreef Vandendriessche, in zijn hoedanigheid van Europarlementariër en hoofd van de Vlaams Belang-studiedienst, tientallen opiniestukken die pertinent geweigerd werden in de klassieke media. “Met het Vlaams Belang zetten we in op inhoud, maar deze inhoud mag u duidelijk niet horen van de gevestigde machten”, stelt Vandendriessche. “Met dit boek doorbreek ik de uniformiteit in het publieke debat. De motoren van verandering worden genegeerd en niet begrepen door het establishment, maar ook in Vlaanderen manifesteren deze zich. Net datgene doe ik uit de doeken.”

“De macht van de technocratische elite staat onder druk door de democratie, door de kracht van het volk”

Deze motoren van verandering vallen volgens Vandendriessche niet zomaar als ‘rechts’ weg te zetten. “Eén van de kernboodschappen uit mijn boek is dat de klassieke links-rechts-dichotomie voorbijgestreefd is. Links en rechts zijn achterhaalde concepten in ons tijdsbestek”, licht de Europarlementariër toe. “Vandaag zien we een strijd tussen globalisten en nationalisten. De strijd van een volk dat zich niet wil laten vervangen of onderwerpen tegen de krachten die net datgene beogen.” 

“De macht van de technocratische elite staat onder druk door de democratie, door de kracht van het volk. Het succes van het Vlaams Belang staat niet alleen. Overal in Europa - en zeker in de stichtende landen van de Europese Unie - zijn partijen zoals de onze bij de grootsten. Wanneer we de krachten bundelen, is een ander Europa mogelijk”, besluit Vandendriessche. “Eerst win je de strijd om de ideeën, dan de strijd om de kiezers en finaal de strijd om de macht. We komen eraan.”

Doorheen Vlaanderen organiseert Vandendriessche een week lang Europa-avonden waar hij zijn nieuw boek komt voorstellen.