Nieuws
vrijdag, 02 feb 2024

Traditionele partijen en N-VA laten overstroomde Denderstreek vallen

Het Vlaams Belang diende in het Vlaams Parlement een motie in om de overstroomde Denderstreek te helpen, maar de N-VA, Open Vld, cd&v, Vooruit, Groen en PVDA stemden dit weg. “Nu de camera’s weg zijn in de Denderstreek is het voor de andere partijen blijkbaar niet meer dringend”, zegt Vlaams Parlementslid Kristof Slagmulder. “De overstromingsproblematiek is nochtans nog lang niet achter de rug. Blijkbaar zijn de problemen van onze mensen hier niet erg genoeg voor de andere partijen.”

De overstromingen in de Denderstreek begin dit jaar zorgden voor massaal veel schade. Het Vlaams Belang had daarom in het Vlaams Parlement een motie ingediend om de getroffen streek ter hulp te komen. Zo vroeg de partij een aanpassing van het vergunningenbeleid zodat dringende werken in het algemeen belang sneller uitgevoerd konden worden, de oprichting van een Vlaams Waterzekerheidsfonds om de slachtoffers te beschermen tegen niet-gedekte schade en de ‘effectieve’ aanstelling van een intendant zodat er snel een oplossing kan komen voor alle betrokken partijen. Zowel de N-VA, Open Vld, cd&v, Vooruit, Groen en PVDA stemden echter tegen de motie.

“Voor de andere partijen in de Denderstreek wacht een pijnlijk ontwaken”

“Nu de camera’s weg zijn in de Denderstreek is het voor de andere partijen blijkbaar niet meer dringend”, zegt een teleurgestelde Slagmulder. “Alle stoere verklaringen begin dit jaar waren enkel weer aankondigingspolitiek. Zelfs van de beloofde aanstelling van een intendant is nog niets in huis gekomen.”

Het Vlaams Belang is teleurgesteld in de houding van de andere partijen. “Blijkbaar zijn de problemen van onze mensen hier niet erg genoeg voor hen”, besluit Slagmulder. “Vooraleer men alle wereldproblemen denkt te moeten oplossen, zou men beter eerst voor eigen deur vegen. Het is door deze wereldvreemde houding dat het voor de andere partijen in de Denderstreek de dag na de verkiezingen wel eens een pijnlijk ontwaken zou kunnen worden.”