Nieuws
dinsdag, 19 okt 2021

Trek niet alleen subsidies maar ook erkenning Moslimexecutieve in

Het Vlaams Belang stelt met voldoening vast dat de Moslimexecutieve zelf af wil van de 500.000 euro federale subsidies die ze toegestopt krijgt. “Als er geen hand meer is die hen voedt, kunnen ze die hand alvast niet meer bijten”, zegt Kamerlid Dries Van Langenhove. “Maar de beweegreden voor het gulle en genereuze gebaar is uiteraard dat de Moslimexecutieve controle vreest. En in het geval van de Moslimexecutieve is het duidelijk dat ze veel te verbergen hebben. We moeten monitoring op islamisme niet verminderen, maar vermeerderen.

De aversie van de Moslimexecutieve voor iedere controle doet het ergste vrezen voor de veiligheid van onze burgers. “De voorzitter van de Moslimexecutieve, Mehmet Üstün, wordt als voorzitter van de Sultan Ahmet-moskee in Heusden-Zolder door de Staatsveiligheid zelf gelinkt aan extremisme”, aldus Van Langenhove. “Maar dat vormt voor minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) nog steeds geen reden om eindelijk eens werk te maken van een doorlichting.”

“Hoe groot zijn de geldstromen uit het buitenland wel niet dat de Moslimexecutieve gerust 500.000 euro kan missen?”

“Het gemak waarmee afstand gedaan wordt van 500.000 euro geeft aan hoe volslagen nutteloos de subsidies aan de Moslimexecutieve waren”, vervolgt Van Langenhove. “En het is maar zeer de vraag voor welke obscure doelen deze organisatie de belastinggelden tot nu toe heeft gebruikt. Alvast niet voor integratiedoeleinden want elke controle hierop is immers uit den boze.”

“Het spreekt voor zich dat aan de heer Üstüns wens, waar het gaat om het stopzetten van de subsidies, moet worden voldaan”, besluit Van Langenhove. “Maar daarnaast moet de aanwending van alle subsidies die in het verleden werden ontvangen, grondig worden nagegaan en waar mogelijk teruggevorderd. Ook moeten de erkenning en de openbare taken van de Moslimexecutieve - bijvoorbeeld in het bepalen van de inhoud van de lesboeken in het islamonderwijs in Vlaanderen - worden ingetrokken.”