Persberichten
dinsdag, 22 aug 2023

Twitteraars kunnen profiel Tom Van Grieken niet meer zien

Wie de tweets en het profiel van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zoekt op X (voorheen: Twitter), kan die niet meer vinden omwille van valse rapporteringen. Die zijn massaal gepleegd naar aanleiding van de gedeelde beelden van het geweld in Zelzate. “Dit is gewoon een nieuwe manier om politieke tegenstanders monddood te maken”, aldus Van Grieken. “Verdraagzaam links laat weer maar eens haar ware aard zien. Het zal ons in elk geval niet tegenhouden om dergelijk geweld aan de kaak te stellen. ” 

Op X, zoals Twitter tegenwoordig heet, kan wie Tom Van Grieken zijn profiel en tweets opzoekt die sinds kort niet meer vinden. Dit is gelieerd met het nieuws over het bendegeweld in Zelzate van vorige week. Het Vlaams Belang verspreidde toen verschillende beelden van geweld door allochtonen in Zelzate. Deze authentieke en ongecensureerde beelden werden immers genegeerd door de reguliere media. Op sociale media werden de filmpjes druk becommentarieerd, onder meer door X-eigenaar Elon Musk zelf. De fragmenten werden echter veelvuldig valselijk gerapporteerd, waardoor het profiel van de partijvoorzitter niet meer volledig bereikbaar is.

Vlaams Belang zal geweld blijven aanklagen

“Iets valselijk rapporteren is een nieuwe manier om politieke tegenstanders monddood te maken”, zegt Van Grieken. “Bovenop het geldende cordon médiatique is dit een nieuwe manier van censuur, waarmee verdraagzaam links weer maar eens haar ware aard laat zien.”

De voorzitter van het Vlaams Belang laat zich hier echter niet door afschrikken. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit maar tijdelijk is en dat X dit zo snel mogelijk zal rechtzetten”, aldus Van Grieken. “Het zal ons in elk geval niet tegenhouden om geweld, ook dat gepleegd door allochtonen, aan de kaak te stellen.”