Nieuws
dinsdag, 13 apr 2021

“Uitspraken WHO-voorzitter over corona-aanpak volledig misplaatst”

Het Vlaams Belang neemt met verbazing kennis van de uitspraken van WHO-voorzitter Tedros Ghebreyesus. De reden dat de pandemie nog lang niet voorbij is, ligt volgens Ghebreyesus aan de ‘tegenstrijdigheden’ en de ‘zelfgenoegzaamheid’ bij de aanpak van het coronavirus. “Wat dat betreft hebben Ghebreyesus en zijn WHO meer lessen te krijgen dan te geven”, reageert Kamerlid Ellen Samyn (Vlaams Belang). “Met haar tegenstrijdigheden en zelfgenoegzaamheid heeft deze organisatie van bij de uitbraak van het virus een nefaste rol gespeeld in de aanpak ervan.”

Ghebreyesus wijst erop dat in landen waar nog steeds besmettingen zijn, restaurants en markten druk bezocht worden. “De WHO heeft die situatie voor een groot stuk aan zichzelf te danken”, aldus Samyn. “Om de situatie in China toe te dekken vond de organisatie het aanvankelijk nodig om Covid-19 als een ordinair griepje voor te stellen. Maar op die manier creëer je uiteraard een verwarring die nooit geheel is verdwenen. Wat zou je nu een marktbezoek laten staan voor een circulerend griepje?”

“Voor de Belgische regering heeft de WHO een groot nut: bij elke flater in de corona-aanpak verschuilt men zich achter deze organisatie”

Voor het Vlaams Belang is het heel duidelijk waarom de Wereldgezondheidsorganisatie de communistische dictatuur China uit de wind zette. “De communist Ghebreyesus, die geen onbesproken figuur was en als minister van Gezondheid in Ethiopië eerder al verscheidene cholera-epidemies toedekte, kwam op voorspraak van China aan het hoofd van de WHO. Het spreekt voor zich dat Peking van hem een wederdienst kon verwachten”, zegt Kamerlid Annick Ponthier (Vlaams Belang). “Zeker omdat Ghebreyesus’ thuisland Ethiopië economisch ook nog eens volledig van China afhankelijk is.”

Van bij de aanvang van de pandemie drong de WHO dan ook aan op een openhouden van de grenzen met China. “Nefast voor de aanpak van het virus, maar uiteraard werd de organisatie hierin blindelings gevolgd door onze regering, met haar raadgever en PVDA-sympathisant Marc Van Ranst op kop.”

“De uitspraken van Tedros Ghebreyesus zijn volledig misplaatst. Zedig zwijgen en van schaamte in een hoekje kruipen zou hem meer sieren”, besluit Samyn. “Het is ongehoord dat ons land jaarlijks miljoenen belastinggeld veil heeft voor de WHO. De landen die voor hun corona-aanpak niet naar de Wereldgezondheidsorganisatie hebben geluisterd, zoals bijvoorbeeld Zuid-Korea en Taiwan, hebben de pandemie het best doorstaan. Dat zegt alles.”