Nieuws
maandag, 26 sep 2022

Uitstel Septemberverklaring: gezinnen en bedrijven eerste slachtoffer

“Een ongezien pijnlijke afgang, met onze gezinnen en bedrijven die door de crisis getroffen worden als belangrijkste slachtoffer”, zo reageert Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens op het uitstel van de Septemberverklaring.

Enkele weken geleden werd er nog op gezinspeeld dat de Septemberverklaring dit jaar vervroegd zou worden omdat de maatregelen om onze gezinnen en ondernemingen door de energiecrisis te loodsen geen verder uitstel verdroegen. Nu blijkt dat de Vlaamse regering zelfs de deadline van het normale tijdstip van de Septemberverklaring niet haalt.

“Iedereen kon het voorbije half jaar vaststellen hoe het de verkeerde richting uitging met de energieprijzen, de inflatie en de economische vooruitzichten. Iedereen behalve de Vlaamse regering blijkbaar die de sense of urgency niet besefte”, reageert Janssens. “Alle waarschuwingslampjes branden nu al maanden. Waarom moest het zo lang duren vooraleer de Vlaamse regering in actie schoot?” Voor het Vlaams Belang is het absoluut onbegrijpelijk dat tot op het laatste moment werd gewacht om de onderhandelingen over het steunpakket ernstig op te starten.

“De Septemberverklaring wordt uitgesteld, partijpolitieke belangen primeren blijkbaar boven het welzijn van de bevolking”

“Dat de regering niet tijdig een akkoord bereikt, is een pijnlijke afgang voor de Vlaamse regering”, stelt Janssens, “Toch heb ik zeker geen leedvermaak, want het grootste slachtoffer van het falen van de regering zijn niet de regeringspartijen zelf, maar onze gezinnen die hun facturen niet meer kunnen betalen en soms zelfs letterlijk in de kou zitten, en de bedrijven die hun productie moeten verminderen of zelfs de deuren moeten sluiten. Ik betreur dat op een moment dat onze mensen het zo moeilijk hebben de regering voorrang geeft aan eigen partijpolitieke belangen en profileringsdrang.”