Persberichten
woensdag, 15 mei 2024

Van Grieken feliciteert Geert Wilders met regeringsdeelname

Het Vlaams Belang feliciteert de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders met zijn regeringsdeelname. De Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen november draaiden uit op een overweldigende overwinning voor de PVV. “Ik wens Geert Wilders van harte te feliciteren”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “De Nederlanders hebben een duidelijk signaal gegeven, en krijgen nu eindelijk het rechtse beleid waar ze voor gekozen hebben. Na 9 juni, is Vlaanderen aan de beurt!”

Vandaag werd een regering gevormd, met de grootste partij van Nederland: de PVV. Het kabinet zal bestaan uit de partijen PVV, VVD, NSC en BBB. Volgens coalitiepartners heeft Wilders de onderhandelingsgesprekken professioneel gevoerd. “Met een sterk mandaat van de kiezer zullen de Nederlanders terug op de eerste plaats komen”, aldus Van Grieken. “Na een klinkende overwinning konden andere partijen er niet meer omheen, een regeringsdeelname was niet uit te sluiten.”

Volgens Van Grieken ligt in Vlaanderen een soortgelijk scenario op tafel na 9 juni, indien het Vlaams Belang de grootste partij wordt. “De kiezer heeft de PVV de grootste partij van Nederland gemaakt”, aldus de partijvoorzitter. “Indien de Vlaming het Vlaams Belang de grootste partij maakt op 9 juni, dan zal het hier niet anders uitdraaien.”