Persberichten
donderdag, 06 jun 2024

Van Grieken feliciteert Wilders: “voorbode voor zondag in Vlaanderen”

Volgens de exitpoll van de Europese verkiezingen in Nederland groeit de PVV van Geert Wilders in het Europees Parlement van 1 naar maar liefst 7 zetels. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken feliciteert Wilders met het bijzonder goede resultaat. “Dit is een voorbode voor wat zondag in Vlaanderen kan gebeuren”, zegt Van Grieken.

De Nederlandse zusterpartij van het Vlaams Belang werd bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in november al de grootste partij van Nederland. De partij herhaalt haar enorme groei nu ook bij de Europese verkiezingen. De partij groeit van 1 naar 7 zetels volgens de exitpoll die vanavond bekend werd. 

“Wat in Nederland kan, kan zondag ook in Vlaanderen”

“Dit is een erg hoopvol signaal”, zegt Van Grieken. “Wat in Nederland kan, kan zondag ook in Vlaanderen. De PVV kon omwille van haar glansrijke verkiezingsoverwinning deelnemen aan het beleid en de Nederlanders zo weer op de eerste plaats zetten. Dat willen we in Vlaanderen ook. Elke stem zal zondag tellen: enkel met een ijzersterk Vlaams Belang geven we de Vlamingen een beleid waar meer koopkracht en minder migratie centraal staat. Ze mogen ons eenvoudigweg niet meer uit de weg kunnen gaan.”