Nieuws
vrijdag, 09 sep 2022

VBJ wil tijdelijke schorsing van Amir Bachrouri als voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) reageren verontrust op het onderzoek rond de 20 kilogram cocaïne die zijn aangetroffen in het ouderlijk huis van Amir Bachrouri, voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. “Iedereen is onschuldig tot het tegendeel is bewezen”, zegt Vlaams Parlementslid en VBJ-voorzitter Filip Brusselmans. “Maar gezien de positie van Bachrouri en de nefaste gevolgen van drugs voor onze jongeren, roepen we de jeugdraad op hem tijdelijk te schorsen als voorzitter.”

Deze ochtend geraakte het nieuws bekend van de arrestatie eerder deze week van Amir Bachrouri, voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. De jongeman is samen met andere verdachten verhoord, nadat de politie 20 kg cocaïne en cannabis in het ouderlijk huis van Bachrouri vond bij een huiszoeking. De drugsproblematiek in ons land, vooral in Antwerpen, neemt al enige tijd enorme proporties aan. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) beweerde ook al dat het gebruik van drugs tot zelfs in de hoogste regionen van het land is doorgedrongen.

“Met VBJ wijzen we al sinds de start van onze jongerenpartij op de gevaren van drugs(handel), zowel voor de gebruiker als de dealer”, zegt Brusselmans. “Dit voorval toont in ieder geval aan dat de drugsproblematiek verweven is met alle lagen van de maatschappij, niet in het bijzonder met de hoogste regionen van de politiek, zoals de Vlaamse Jeugdraad, die als officieel adviesorgaan van de Vlaamse Regering een belangrijke taak te vervullen heeft.”

“Als VBJ staan we sterk achter het principe dat iemand pas schuldig is wanneer dit ook bewezen is, maar we kunnen ook niet blind zijn voor de gevolgen die deze mediaberichten hebben op het reeds troebele beeld rond de Vlaamse Jeugdraad”, aldus Brusselmans. “We willen daarom oproepen om de voorzitter tijdelijk te schorsen, tot het onderzoek is afgerond. Gezien zijn positie en de nefaste gevolgen van drugs voor onze jongeren, lijkt ons dat de enige gepaste reactie van de Jeugdraad op dit moment.”