Nieuws
donderdag, 12 mei 2022

Verbod op onverdoofd slachten in Brussel verder op de lange baan geschoven

“De Brusselse meerderheidspartijen zetten alles op alles om een verbod op onverdoofd slachten voor zich uit te schuiven”, zegt fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in het Brussels Parlement, Dominiek Lootens-Stael. Hij reageert hiermee op het inplannen van hoorzittingen over de kwestie door de commissie leefmilieu. “De noodzaak van een verbod is in het Vlaams en Waals Parlement reeds uitvoerig doorgelicht. De wetgeving in de rest van het land heeft elke toets doorstaan. Dit is gewoon een goedkope politieke truc om de verdeeldheid van de meerderheid te verdoezelen.”

De bespreking van de voorstellen van ordonnantie op een dergelijk verbod, die door verschillende partijen werden ingediend of aangekondigd, is nog niet voor meteen. De bespreking van het Vlaams Belang-voorstel, dat direct na het bekend worden van het regeerakkoord in de zomer van 2019 werd ingediend, werd nog steeds niet aangevat. Een voorstel dat zou worden ingediend door een aantal partijen uit de meerderheid is bovendien nog steeds niet boven water gekomen.

Het Vlaams Belang zal de vinger op de zere plek blijven leggen van deze hypocriete Brusselse regering

Voor Lootens-Stael is het duidelijk: “dit is de zoveelste fase in de ongehoorde uitstelpolitiek van de meerderheid. Onlangs verklaarde voormalig DéFi-voorzitter Maingain nog dat een goedkeuring van een dergelijk verbod er niet mag komen met onze steun. Dat is de wereld op z’n kop! Deze hoorzittingen zijn een zoveelste poging om tijd te kopen, een poging om het debat over de vakantie te tillen.”

Lootens-Stael gelooft ook niet meer dat er voor de verkiezingen van 2024 nog een verbod komt. “De linkse partijen zijn als de dood voor het oordeel van de islamistische kiezer. Nochtans is herhaaldelijk uit onderzoek gebleken dat een meerderheid van de Brusselse bevolking voor een dergelijk verbod is. Deze meerderheid is diep verdeeld over verschillende kwesties. Ik geloof niet dat minister-president Rudi Vervoort (PS) nog over voldoende gezag beschikt om de tegenstellingen te overbruggen. Het Vlaams Belang zal er echter alles aan doen om over de voorstellen een stemming af te dwingen zodat alle parlementsleden kleur moeten bekennen.”