Persberichten
dinsdag, 06 jul 2021

“Veroordeling van Wilders een rechtsstaat onwaardig”

Het Vlaams Belang is verontwaardigd over de veroordeling van Geert Wilders door de Nederlandse Hoge Raad. De zaak draait om een oude ‘minder Marokkanen’-uitspraak van de PVV-leider. Wilders heeft ondertussen reeds duidelijk laten verstaan zich niets van het vonnis aan te trekken en de waarheid te blijven spreken, ook al gooien ze hem desnoods maar ‘de bak’ in. “En gelijk heeft hij”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Meer dan een miljoen mensen hebben op Geert Wilders gestemd. Hij zal voor hen blijven vechten en zich zeker niet van zijn stuk laten brengen door deze aanval op de vrije meningsuiting.”

Na ruim 7 jaar viel vandaag het doek over een langlopend politiek proces tegen Geert Wilders. De oppositieleider had in maart 2014 zijn achterban de vraag voorgelegd of ze ‘meer of minder’ Marokkanen wensten. “Het was de aanzet voor politiek-correcte huilbuien over aanzetten tot haat en discriminatie, maar nooit stond iemand stil waarom de strijd van de PVV tegen massamigratie zo populair is.”

“Wilders richtte de PVV op om te strijden voor een vrij, welvarend en onafhankelijk Nederland, dit vonnis zal hem alleen maar sterken in die strijd”

Het Vlaams Belang stelt vast dat ook in Nederland duidelijk een en ander grondig mis loopt met de rechtsstaat. “Zo mag de rapper Akwasi er bijvoorbeeld ongestraft doodsbedreigingen uiten tegenover wie zich als Zwarte Piet verkleedt, en daarenboven nog eens luidop fantaseren over het plegen van een aanslag tijdens een van de Sinterklaasintochten”, aldus nog Van Grieken. “En al even ongestraft mag premier Marc Rutte (VVD) er tijdens de regeringsvorming het parlement schaamteloos voorliegen over de positie van een CDA-Kamerlid, en mag D-66-leider Sigrid Kaag belastinggeld misbruiken voor persoonlijke propaganda in de vorm van een zogenaamde documentaire op de openbare omroep NPO.”

Het Vlaams Belang zal onomwonden Geert Wilders en de PVV blijven steunen, de partij die voor een veilig Nederland staat en die trots is op de eigen cultuur. Het Vlaams Belang weet, als partij die ontstond na een georkestreerd politiek proces tegen het Vlaams Blok, als geen ander waarover het spreekt. “Donkere tijden dienen zich ook hier aan”, besluit Van Grieken. “Onder het mom van ‘strijd tegen hate speech’ – een term waarvan de inhoud uiteraard door de regering zelf bepaald wordt – zal men ook hier proberen de vrije meningsuiting in te perken. Met censuur, strafbaarstellingen en vervolgingen. Maar wat men ook zal proberen, het ideeëngoed van de PVV of van het Vlaams Belang zal men nooit kunnen doen verdwijnen.”