Nieuws
woensdag, 25 mei 2022

Verplichte vaccinatie zorg niet gestemd dankzij amendementen Vlaams Belang

Vandaag stond de stemming over het wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) op de agenda. Het Vlaams Belang diende echter een reeks amendementen in die voor advies naar de Raad van State werden verzonden, zodat de stemming niet kon plaatsvinden. “Als democratische partij blijven we ons met alle democratische middelen mogelijk verzetten tegen verplichte vaccinatie”, zo verklaarde Vlaams Belang-fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas.

Met het wetsontwerp wil de regering iedereen die in de zorgsector is tewerkgesteld verplichten zich te laten vaccineren en boosteren tegen COVID-19. Het Vlaams Belang is echter ronduit gekant tegen een verplichting. “Nadat we eerder in het Vlaams Parlement een belangenconflict indienden, dienden we begin deze week in de Kamer een hele reeks amendementen in”, zo zegt Pas. Een voorbeeld dat daarna ook gevolgd werd door andere oppositiepartijen. Met steun van de gezamenlijke oppositie werden deze amendementen naar de Raad van State verwezen, die nu advies moet geven over de tekst ervan. Daardoor kon de Kamer vandaag nog niet stemmen over het wetsontwerp.

Het Vlaams Belang liet alvast weten dat het “alle democratische middelen zal uitputten” om de verplichte vaccinatie tegen te gaan.