Nieuws
donderdag, 02 sep 2021

“Verzet tegen islamisering van Brussel meer dan nodig”

Het Vlaams Belang is niet verbaasd over het onbehagen binnen de PS in Brussel aangaande de hoofddoekenkwestie. Henri Gillard, een OCMW-raadslid voor de partij in de Brusselse gemeente Vorst, is teleurgesteld dat de PS het neutraliteitsprincipe heeft losgelaten en verlaat de partij”, zegt fractievoorzitter in het Brussels Parlement Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang). “Dergelijke inzichten worden ruim gedeeld, maar komen rijkelijk laat.

In mei werd de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB door een arbeidsrechtbank veroordeeld wegens discriminatie, omdat ze geen hoofddoek toeliet bij het personeel. “De vervoersmaatschappij wilde in beroep gaan tegen het slecht onderbouwde vonnis”, aldus Lootens-Stael. “Maar er ontspon zich binnen de PS een machtsstrijd tussen de pro-islamitische vleugel en degenen die het aloude neutraliteitsprincipe huldigen. Na een wekenlange crisis wonnen de voorstanders van de hoofddoek binnen de PS en de groene partijen het pleit en mocht de MIVB niet tegen het vonnis in beroep gaan.

“Linkse partijen worden in Brussel door aanhangers van de Moslimbroeders gemanipuleerd”

Het Vlaams Belang stelt vast dat de ‘islamistische machtsgreep’ binnen de Brusselse linkse regeringspartijen nog niet verteerd is. In een interview met La Capitale laat Gillard samen met ‘onafhankelijk liberaal’ Georges Verzin een waarschuwing horen. Ze menen beiden dat de democratie in Brussel in gevaar is en roepen op tot verzet van alle democraten die gehecht zijn aan de Europese waarden.

“We kunnen moeilijk verrast zijn door de stap van Gillard”, besluit Lootens-Stael. “Wij maken immers al jaren dezelfde analyse. Het wordt tijd dat al degenen die het goed menen met Brussel en met de Europese democratische waarden zich verzetten en zich over deze kwestie uitspreken. Verzet tegen de voortschrijdende islamisering van onze hoofdstad is meer dan nodig. Wij hopen dat nog veel meer politici uit andere partijen tot hetzelfde inzicht komen als het Vlaams Belang.”