Nieuws
dinsdag, 06 jun 2023

Vier agenten naar ziekenhuis afgevoerd na aanval door allochtonen tijdens kajakken

Vier politieagenten zijn vorige week met zware breuken afgevoerd nadat ze tijdens een informele teambuilding in de Ardennen door allochtone jongeren uit Brussel werden aangevallen. “Politieagenten riskeren niet alleen hun leven tijdens de werkuren, maar helaas ook in hun privé”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere. “Het gaat bovendien altijd om hetzelfde type daders waarbij de haat jegens de politie ingebakken zit. Jammer genoeg wordt hun agressief gedrag ook nog eens vergoelijkt door links.”

Vijftien agenten van de politiezone Brussel-West, waarvan Molenbeek de voornaamste gemeente is, spraken vorige week af om een dagje te gaan kajakken op de Lesse. Enkele vrouwelijke agenten die wat achterop waren, werden toen lastig gevallen en aangeraakt door een veertigtal allochtone jongeren tussen 14 en 16 jaar uit een Brusselse school. Zij riepen hun mannelijke collega’s ter hulp, waarna het tot een scheldpartij kwam die uitdraaide op een groot gevecht. Negen van de vijftien agenten raakten daarbij gewond. Vier van hen werden naar het ziekenhuis afgevoerd en zijn maanden werkonbekwaam. Eén agent liep vijf breuken op in het gezicht en een andere agent hield verschillende gebroken ribben en een gebroken vinger over aan de vechtpartij. Een mogelijke onderzoekspiste is dat de agenten en de jongeren elkaar zouden herkend hebben.  

“Politieagenten riskeren niet alleen hun leven tijdens de werkuren, maar helaas ook in hun privé”, zegt Depoortere. “Zeker voor zij die werken in Brussel is dit het geval. Het is niet verwonderlijk dat het steeds moeilijker wordt geschikte kandidaten voor een job bij de politie te vinden.”

“Daders zijn dezelfde allochtone jongeren uit Brussel die rel schoppen in recreatiedomeinen”

Dit soort incidenten zijn helaas niet nieuw. “Het gaat bovendien altijd om hetzelfde type daders waarbij de haat jegens de politie ingebakken zit”, aldus Depoortere. “Het zijn ook dezelfde allochtone jongeren uit Brussel die rel schoppen in recreatiedomeinen zoals de Blaarmeersen. Zodra het mooi weer is, houden zij zich het liefst bezig met jonge vrouwen lastigvallen en voor allerlei overlast zorgen.”

Volgens het Vlaams Belang doen de politici die aan de macht zijn onvoldoende om het gedrag van deze allochtonen aan te pakken. “Jammer genoeg wordt hun agressief gedrag ook nog eens vergoelijkt door links, dat dit toeschrijft aan een tekort aan zwembaden in Brussel, provocatie door de politie of andere zever”, besluit Depoortere. “De enige manier om dit aan te pakken, is met gerichte repressie en harde straffen volgens ons KO-plan. Het huidige pamperbeleid moet stoppen.”