Nieuws
woensdag, 11 okt 2023

Vivaldi laat verpletterende erfenis na

Foto: Vlaams Belang. Vivaldi laat verpletterende erfenis na

Vlaams Belang-fractievoorzitter Barbara Pas maakte vandaag in de Kamer brandhout van de regeringsverklaring van eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) “Op een bijzonder creatieve manier doet de premier alsof hij en zijn Vivaldi-ploeg goed bezig zijn”, aldus Pas. “Maar het gebruik van retorische trucjes, vele vaagheden en nog meer fake news kunnen de harde waarheid niet verdoezelen. En die is dat de federale regering een verpletterende erfenis nalaat voor de toekomstige generaties.”

Het Kamerlid merkte op dat de premier veel van in zijn regeerakkoord uit 2020 gedane beloftes bewust niet vermeldde in de regeerverklaring. “Er zouden bijvoorbeeld geen nieuwe belastingen komen voor wie werkt, onderneemt of spaart, maar het omgekeerde is gebeurd”, aldus Pas. “De fiscale hervorming, de arbeidsmarkthervorming, de pensioenhervorming, de werkzaamheidsgraad van 80 procent, de nieuwe staatsstructuur vanaf 2024 met een meer homogene en efficiënte bevoegdheidsverdeling… Niets is daarvan in huis gekomen.”  

“We zullen de Vivaldi-ramp met alle democratische middelen bestrijden”

Daarnaast wees Pas de premier op de overdaad aan fake news in diens State of the Union. “Zo kwam De Croo bijvoorbeeld schaamteloos verkondigen dat we op weg zijn naar de Maastrichtnorm, terwijl we volgens het IMF op koers zijn voor een begrotingstekort van 5,5 procent van het BBP in 2028, het 2de hoogste onder de industrielanden”, aldus Pas. “En daarnaast klopte hij zich op de borst dat Vivaldi de belofte inloste om alle gevangenisstraffen, ook de korte uit te voeren. Dat is je reinste leugen, dit is zelfs niet het geval voor celstraffen tot twee jaar.”

“Het Vlaams Belang zal De Croo en zijn ploeg vanzelfsprekend het vertrouwen niet geven. Integendeel”, besloot Pas, die De Croo ook nog fijntjes op de in zijn State of the Union bewust verzwegen asielfactuur wees. “Wij gaan deze Vivaldi-ramp bestrijden met alle democratische middelen die we hebben. Tot de laatste dag.”