Nieuws
vrijdag, 16 feb 2024

Vivaldi probeert hachje te redden door Vlaams Belang-voorstellen te kopiëren

Het Vlaams Belang is verbouwereerd dat binnen Vivaldi plots stemmen opgaan om illegale drugsdealers sneller het land uit te zetten en werk te maken van een harde aanpak van drugscriminaliteit. “Een hele legislatuur lang werden al onze voorstellen en kritiek op het beleid vakkundig genegeerd”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Maar op een paar maanden voor de verkiezingen gaat men plots wel doen alsof men luistert en voorstander is van een kordate aanpak. Wie gelooft die bende nog?”

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) pleit voor het sneller uitzetten van drugsdealers die illegaal in het land zijn. Ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) is daar plots hevig pleitbezorger van. “Toen wij dat de afgelopen legislatuur meermaals eisten, bleef het oorverdovend stil bij de Vivaldi-ministers”, zegt Van Grieken. “Ze hebben jarenlang ons land de afgrond ingestort en geweigerd om hun verantwoordelijkheid op te nemen.”

“Ze hebben jarenlang ons land de afgrond ingestort en geweigerd om hun verantwoordelijkheid op te nemen”

Van Tigchelt stelt zelf dat een harde aanpak lang genoeg volgehouden moet worden. Hij pleit ook onder meer voor ‘very irritating police’ die het werk van drugscriminelen zo moeilijk mogelijk moet maken. “Een voorstel dat het Vlaams Belang al jaren doet”, aldus Van Grieken. “Maar nooit werd er op ingegaan of wou de regering het probleem serieus nemen.”

“Op een paar maanden voor de verkiezingen is het blijkbaar plots wel mogelijk om te spreken over het uitzetten van illegale criminelen en een harde aanpak van drugsgeweld”, besluit Van Grieken. “Het schouwspel van Vivaldi is een potsierlijke poging om hun hachje nog te redden. Hun geloofwaardigheid is nul. Het zal enkel met het Vlaams Belang zijn dat we het roer kunnen keren en werk maken van een harde aanpak van alle vormen van criminaliteit. Tijd voor ander en beter!”