Persberichten
maandag, 12 okt 2020

Vlaams Belang: “101 moet altijd vlot bereikbaar zijn”

Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) zal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden ondervragen over het nijpend tekort aan telefonisten in de noodcentrales 101 in Antwerpen en Brussel.

De onderbezetting in de Brusselse noodcentrale loopt op tot 40 procent. Het ACV Openbare Diensten klaagt de situatie aan bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Ook het Vlaams Belang oefent druk uit en plant initiatieven in de Kamer.

Ook in Antwerpen is het niet veel beter”, aldus Depoortere. “Het kan tot gevaarlijke situaties leiden wanneer mensen die zich in noodsituaties bevinden, minutenlang moeten wachten om een medewerker aan de 101-lijn te krijgen”.

Gelet op de zeer hoge werkdruk moeten ook steeds meer telefonisten afhaken wegens ziekte. “Een onhoudbare situatie. Ik zal dan ook met spoed minister Verlinden over de kwestie ondervragen”, besluit Depoortere. “Naar de toekomst toe moet het beroep aantrekkelijker gemaakt worden, en op heel korte termijn moet gezorgd worden voor een noodoplossing”.