Nieuws
dinsdag, 20 feb 2024

Vlaams Belang afgetekend grootste partij in peiling

Uit een peiling van Knack komt het Vlaams Belang opnieuw als grootste partij uit de bus. Met maar liefst 25,5 procent van de stemmen is onze partij afgetekend de grootste. “Maar de enige echte peiling zijn de verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Dit motiveert ons wel om nóg meer Vlamingen van onze boodschap te overtuigen. De Vlaming smacht naar een ander een beter beleid!”

Het Vlaams Belang is in de nieuwe peiling afgetekend de grootste, gevolgd door de N-VA met 20,6 procent. De twee kleinste partijen van Vlaanderen zijn Groen (8,7 procent) en Open Vld (8 procent). “Peiling na peiling zakken de partijen die ons land compleet de afgrond in hebben gestort, zelf de afgrond in”, zegt Van Grieken. “Het is tijd om af te rekenen met die systeempartijen.” 

“De Vlaming smacht naar een ander en beter beleid”

Opvallend: de uitslag zou ook een zetelmeerderheid betekenen in het Vlaams Parlement en in de Nederlandse taalgroep van het federale parlement voor het Vlaams Belang en N-VA samen. “Het cordon sanitaire is dan het probleem van de N-VA”, zegt Van Grieken daarover. “Houden ze het in stand, dan is een N-VA-stem een stem voor linkse partijen. Breken ze eindelijk het cordon, dan kunnen ze ook hun kiezer een rechtser en Vlaamser beleid geven. Voor ons is de keuze duidelijk.”

Van Grieken put moed uit de peiling, maar waarschuwt ervoor dat het nog een harde campagne zal worden. “We blijven het herhalen: voetjes op de grond, de enige echte peiling zijn de verkiezingen”, aldus de voorzitter. “Het zullen nog een paar intense maanden worden, maar met een goede peiling de campagne ingaan geeft moed om nóg meer Vlamingen van onze boodschap te overtuigen. De Vlaming smacht naar een ander en beter beleid. Dat is enkel mogelijk met een massale stem voor het Vlaams Belang!”