Nieuws
donderdag, 06 jun 2024

Vlaams Belang blijft grootste in laatste peiling voor verkiezingen 

In de laatste peiling van Het Laatste Nieuws en VTM voor de verkiezingen van komende zondag blijft het Vlaams Belang steevast op de eerste plaats staan met 25,8 procent van de kiesintenties achter zich. “De Vlaming snakt naar echte verandering en weet dat het Vlaams Belang als enige partij de echte problemen op tafel legt: meer koopkracht, minder immigratie en meer veiligheid”, reageert voorzitter Tom Van Grieken. “Nog twee dagen vastberaden campagnevoeren en dan maken we zondag Vlaanderen weer van ons!”

Drie dagen voor de verkiezingen bevestigt de laatste DPG-peiling de trend van de afgelopen jaren: het Vlaams Belang blijft afgetekend de grootste partij. Op de tweede plaats met 21 procent volgt de N-VA en zowel Groen als Open Vld flirten met de kiesdrempel. “De andere partijen zwijgen liever over de thema’s waar de gewone Vlaming echt van wakker ligt. Logisch ook, ze hebben zelf de problemen gecreëerd”, aldus Van Grieken. “De kiezer krijgt nu de kans hen de rekening te presenteren, en lijkt die ook met beide handen te grijpen.”

“De andere partijen zwijgen liever over de thema’s waar de gewone Vlaming echt van wakker ligt”

Ondanks de consistent goede peilingen houdt het Vlaams Belang de beide voeten op de grond. “De echte peiling volgt komende zondag. Het Vlaams Belang moet de grootste partij worden om een halt toe te roepen aan het wanbeleid van de afgelopen decennia”, besluit Van Grieken. “Elke stem zal ertoe doen. Iedereen moet naar de stembus trekken en zoveel mogelijk kennissen, vrienden en familie overtuigen. Enkel zo maken we op 9 juni Vlaanderen weer van ons!”