Nieuws
vrijdag, 17 mei 2024

Vlaams Belang blijft grootste partij in peiling

Foto: Vlaams Belang. Vlaams Belang blijft grootste partij in peiling

Een peiling die in opdracht van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen uitgevoerd werd, bevestigt vandaag de teneur van iedere recente peiling: het Vlaams Belang is met 26,3 procent afgetekend de grootste, gevolgd door de N-VA met 21,4 procent, en de andere partijen volgen op een straatlengte. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken toont zich uiteraard tevreden, maar waarschuwt ook: “Met peilingen zijn we er nog niet. Wie verandering wil, moet binnen enkele weken zijn of haar stem uitbrengen op het Vlaams Belang. Op 9 juni telt iedere stem.”

Uit de peiling, die werd afgenomen bij tweeduizend Vlamingen, komt Vooruit als derde partij naar boven, met 13,5 procent, de helft dus van het resultaat van het Vlaams Belang. Cd&v volgt vervolgens met 12,5 procent, PVDA met 8,8 procent, Groen met 8,2 procent, en Open Vld sluit het rijtje met 7,7 procent. “Vanzelfsprekend zijn dergelijke prima peilingsresultaten steeds weer een hart onder de riem”, aldus Van Grieken. “Maar we zullen de komende weken nog keihard campagne voeren: elke stem telt!”

“Echte verandering kan enkel met een stem voor het Vlaams Belang”

“Als die peilingen één zaak duidelijk maken, is het wel dat, net zoals in Nederland, verandering mogelijk is”, besluit Van Grieken. “De peilingen geven de Vlamingen een gegronde hoop op die verandering. Wij kunnen en zullen voor die verandering zorgen. Het Vlaams Belang komt eraan.”