Nieuws
dinsdag, 28 mei 2024

Vlaams Belang blijft koploper in elke peiling

Het Vlaams Belang haalt in een nieuwe peiling van Het Laatste Nieuws en VTM 26,8 procent, in een peiling van Het Belang van Limburg 27,8 procent en ook HUMO geeft aan dat 28 procent van de Vlamingen voor het Vlaams Belang zou kiezen. Daarmee is de partij van Van Grieken opnieuw afgetekend de grootste partij. “Deze fantastische peilingen bevestigen wat we al langer zien: de Vlaming wil dat er eindelijk echte verandering komt”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom van Grieken. “Want dat is enkel mogelijk met het Vlaams Belang.” 

Het is niet meer dan logisch dat de systeempartijen afgestraft worden volgens voorzitter Tom Van Grieken. “De bevolking lust hun onze-mensen-laatst-beleid niet”, aldus Van Grieken. “Zowel Vivaldi als de Vlaamse regeringscoalitie hebben niet voor de broodnodige hervormingen gezorgd, enkel voor meer van hetzelfde: meer migratie, meer koopkrachtverlies, meer onveiligheid.”   

“Vlaams Belang moet ook op verkiezingsdag de grootste partij worden om een echt ander beleid mogelijk te maken”

In Limburg peilt het Vlaams Belang nagenoeg tien procent hoger dan opvolger N-VA met 18,1 procent. “Dat valt niet in het minst te wijten aan onze fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens”, vervolgt Van Grieken. “Hij heeft de Vlaamse regering meermaals laten zweten, met ijzersterke tussenkomsten omtrent de groene regelneverij en het compleet gefaalde integratiebeleid. Ook de Limburger wil ander en beter, en Chris heeft hen dat alternatief duidelijk voorgeschoteld.”

Van Grieken benadrukt het belang van de verkiezingsuitslag op 9 juni. “Zo’n mooie score moeten we nu ook waarmaken binnen twee weken. Enkel een massale stem voor het Vlaams Belang kan een voor een fundamentele koerswijziging zorgen”, stelt de voorzitter. “De enige peiling die echt van tel is, is die op verkiezingsdag. Enkel wanneer het Vlaams Belang afgetekend de grootste is, kunnen we de andere partijen dwingen om een ander, rechtser en Vlaamse beleid te voeren. Op 9 juni hebben we één doel voor ogen, en dat is: Vlaanderen weer van ons maken!”