Nieuws
maandag, 10 jun 2024

Vlaams Belang boekt forse vooruitgang in alle parlementen

Foto: iStock. Vlaams Belang boekt forse vooruitgang in alle parlementen

Zowel in het Vlaams Parlement als de Kamer van Volksvertegenwoordigers boekt de Vlaams Belang-fractie vooruitgang met de verkiezingen van 9 juni 2024. Vooral de Vlaamse Vivaldi-partijen, met Open Vld en Groen op kop, worden electoraal afgestraft. “Vlaanderen heeft nog nooit zo rechts en zo Vlaams gestemd als nu”, reageert Tom Van Grieken. “Proficiat aan de N-VA en Bart De Wever. Laten we dit moment grijpen om samen te werken.”

Zowel voor het Vlaams Parlement als de Kamer van Volksvertegenwoordigers is het Vlaams Belang de tweede grootste partij geworden. De Vlaamse fractie waar nu ook voorzitter Tom Van Grieken zetelt, groeit het sterkst. Van 23 zetels in 2019 naar 31 zetels in 2024. Ook met de verkiezingen van het Europees en Brussels Hoofdstedelijk Parlement gaat het Vlaams Belang er procentueel op vooruit. Europees is het Vlaams Belang als grootste partij uit de stembus gekomen.

“We hebben geknokt voor een Vlaanderen dat weer van ons wordt en dat gaan we de komende vijf jaar blijven doen”

Met respectievelijk 23,9 en 22,7 procent vaardigen zowel de N-VA als het Vlaams Belang elk 31 vertegenwoordigers af naar het Vlaams Parlement komende legislatuur, wat goed is voor de helft van alle zetels. “Laat er geen onduidelijkheid over bestaan: de Vivaldi-regering is afgestraft en het Vlaams Belang is de grootste in drie van de vijf provincies”, aldus Van Grieken. “In elk parlement boekt onze partij vooruitgang. Het signaal van de Vlaming is klaar en duidelijk: tijd voor ander en beter.”

Met nagenoeg 1 miljoen Vlaamse stemmen achter zich, spreekt het Vlaams Belang van duidelijke winst. “We hebben geknokt voor een Vlaanderen dat weer van ons wordt en dat gaan we de komende vijf jaar blijven doen”, besluit Van Grieken. “Het Vlaams Belang blijft onze mensen op de eerste plaats zetten altijd en overal."