Persberichten
maandag, 27 apr 2020

Vlaams Belang Brussel eist ontslag PS-gemeenteraadslid die politie “nazi-flikken” noemde

“Nodeloos agressief, homofoob, racistisch en seksueel pervers. En nog: een stelletje zielige nazi-flikken en seksuele perverten.” Zo noemde gemeenteraadslid Cathérine François (PS) de politie nadat die haar zoon in haar thuisgemeente Sint-Gillis oppakte. Ze nam ondertussen ontslag als politieraadslid. Het Vlaams Belang vindt dit echter niet ver genoeg gaan en wil haar zien vertrekken uit de gemeenteraad. 

Eerder deze maand werd de zoon van François opgepakt in het kader van een overtreding van de coronaregels tegen samenscholing en drugbezit. Nadat François als politieraadslid haar politieke invloed tevergeefs trachtte te gebruiken bij de burgemeester om steun te vinden tegen de politie, trok de linkse politica dan maar naar Facebook om haar gal te spuwen over de zogenaamde “agressieve, homofobe, racistische en seksueel perverse” politie. Een politie-inspecteur werd daarbij zelfs met naam en toenaam genoemd. In het Nieuwsblad noemde François de politie nog eens “een stelletje zielige nazi-flikken en seksuele perverten”. 

De politievakbond NSPV reageerde misnoegd en eiste het vertrek van François uit de politieraad. Dat is gebeurd, maar oppositiepartij Vlaams Belang vindt dit onvoldoende en eist een volledig ontslag uit de gemeenteraad.

Vlaams Belang Brussel: “Politie heeft steun van bevolking én politici nodig!“

"NSPV heeft gelijk. Het is totaal onaanvaardbaar om agenten zo met naam en toenaam publiekelijk op de brandstapel te gooien, klinkt het bij Brussels Parlementslid Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang). Laten we niet vergeten dat politiepersoneel uit dezelfde zone Zuid na het paasweekend nog bedreigingen kreeg na de Anderlecht-rellen. In dit sfeertje zulke taal gebruiken, is aanzetten tot geweld tegen politiemensen. Ahmed Laaouej, de voorzitter van de Brusselse PS-federatie, heeft overigens gelijk dat het een dubbele kaakslag was - voor de inspecteur zelf en voor alle echte slachtoffers van het nazisme. De PS moet consequent zijn: François moet ook uit de gemeenteraad.

De rechtsnationalistische partij wil op die manier naar eigen zeggen een sterk signaal tegen alle mensen die de integriteit van de politie aantasten zoals François dat heeft gedaan. Eerder deze maand startte het Vlaams Belang in nasleep van de rellen in Anderlecht ook al een petitie op ter morele ondersteuning van de ordediensten, op iksteundebrusselsepolitie.be.