Persberichten
maandag, 09 sep 2019

Vlaams Belang dient samen met tientallen Jettenaren bezwaarschriften in tegen vergunningen voor megamoskee

De komst van een megamoskee in Jette is voor het Vlaams Belang onaanvaardbaar. Naast het feit dat moskeeën in onze westerse steden geen plaats hebben, is dit project totaal ongepast in de Esseghemstraat.

Het gaat namelijk om een moskee met twee gebedsruimtes, sportzalen, vergaderlokalen, 10 appartementen, cafetaria en feestzaal. Een project dat dagelijks 4400 personen kan ontvangen hoort echter niet thuis op een locatie die  op het Gewestelijk bestemmingsplan is ingekleurd als ‘typisch woongebied’.

Zo wordt er geen enkele rekening gehouden met de mobiliteitsproblematiek die dit centrum met zich zal meebrengen. Noch voor de 10 appartementen, noch voor de gebedsruimtes die elk plaats moeten bieden aan  meer dan 300 personen, noch voor de sportinfrastructuur noch voor de polyvalente feestzaal wordt er parkeergelegenheid voorzien. Daarenboven bevindt zich in dezelfde straat ook een school. De extra toeloop in de straat tijdens bvb de gebedsuren in de moskee zal extra verkeer met zich meebrengen, wat uiteraard nefast is voor de veiligheid van de kinderen in de bewuste school.

Daarnaast is er het probleem van de (geluids)overlast. Het inplanten van een feestzaal met horeca kan niet in een woongebied en zal opnieuw enkel maar leiden tot overlast en geluidsoverlast voor de omwonenden. Ook wanneer de gebouwen zelf voorzien zouden worden van voldoende geluidsisolatie blijft er grote kans op geluidsoverlast door  bezoekers op straat, door aan- en wegrijdend verkeer en door stationair draaiende voertuigen.

Kortom: het zou ongehoord zijn om dit megaproject de nodige vergunningen te geven. Daarom zal Jettenaar en Brussels Volksvertegenwoordiger Dominiek Lootens (Vlaams Belang) samen met vele tientallen Jettenaren een bezwaarschrift indienen tegen deze Jetse mega-moskee.