Persberichten
zaterdag, 11 apr 2020

Vlaams Belang eist krachtdadig optreden tegen rellende allochtonen in Anderlecht

Het Vlaams Belang is bijzonder verontwaardigd na de recente baldadigheden in Brussel. De politie moest vandaag uitrukken naar Brussel omwille van allochtone relschoppers. Er werd met stenen gegooid en er werden politiewagens vernield. Er werd zelfs een dienstwapen gestolen nadat een achtergelaten combi werd geplunderd. Het Vlaams Belang eist dan ook dat de relschoppers aan de hand van de circulerende videobeelden stuk voor stuk geïdentificeerd en zwaar gestraft worden. “Zelfs tijdens deze voor iedereen moeilijke periode maakt dit geboefte ons het leven zuur. Nu moet men krachtdadig ingrijpen en een voorbeeld stellen”, klinkt het.

Buurtbewoners schrokken vandaag op toen ze een politiehelikopter hoorden rondcirkelen boven Anderlecht. De helikopter moest samen met heel wat agenten uitrukken, omdat allochtone jongeren rellen uitlokten met de politie na een fataal incident bij de lockdown-controles. Er werden politiewagens vernield, er werd met stenen gegooid en uiteindelijk moest men zelfs het waterkanon inzetten.

Nieuwe rellen te Anderlecht: "Zelfs tijdens deze moeilijke periode kan dit geboefte het niet laten om ons het leven zuur te maken"

“Ook tijdens deze voor iedereen moeilijke periode kunnen 'the usual suspects' het blijkbaar niet laten om ons het leven zuur te maken. Dit is echter het moment om krachtdadig in te grijpen en een voorbeeld te stellen”, klinkt het boos bij Vlaams Belang Brussel-voorzitter en senator Bob De Brabandere. “Als we dit nu – tijdens deze coronacrisis – aanvaarden, dan is het einde helemaal zoek!”

Dominiek Lootens-Stael, fractieleider in het Brussels Parlement voor Vlaams Belang, geeft zijn collega gelijk. “Dit is onaanvaardbaar, wat de aanleiding ook mag zijn", luidt het. "Het is al lang duidelijk dat voor dit soort van criminelen een bolwassing, een goed gesprek en een vermaning van mama en papa niet meer volstaan. Men moet alles in het werk stellen om de relschoppers te identificeren, waarna ze onmiddellijk moeten worden opgepakt en snel worden berecht. Dat mag met machtsvertoon. We moeten een voorbeeld stellen. Ik zal dit zo snel mogelijk aankaarten bij de bevoegde instanties."