Nieuws
vrijdag, 14 feb 2020

Vlaams Belang eist meer effectieve vervolging van partnergeweld

In 2018 werden 42.000 klachten ingediend in België rond partnergeweld. Maar liefst 23.000 hiervan werden geseponeerd. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Kathleen Bury (Vlaams Belang) verzamelde op basis van een voorstelling in de Commissie van Sociale Emancipatie door experts Sylvie Lausberg en Magda De Meyer. De partij haalt de cijfers aan nadat in Linkebeek een jonge vrouw werd n eergestoken door haar ex-partner en de familie van de vermoorde Julie Van Espen Justitie tot de orde riep. “Wij willen een kordaat beleid, effectieve vervolgingen en geen afkoopbeleid door de parketten”, klinkt het bij het Vlaams Belang.

Donderdagochtend werd Fanny Appes neergestoken door haar ex-partner in Linkebeek. Gelukkig liet ze niet het leven, maar Fanny sloeg wel reeds vorige maand een noodkreet op sociale media. Verontrustend, vindt het Vlaams Belang, zeker zo kort nadat de familie van Julie Van Espen (23) een open brief stuurde naar alle partijvoorzitters met een dwingende oproep om werk te maken van een minder lakse justitie.

“Dat arme meisje in Linkebeek kon al veel vroeger geholpen zijn!”

“Slachtoffers van partnergeweld moeten meer au sérieux moeten worden genomen, niet van het kastje naar de muur gestuurd worden tot er drama’s gebeuren!”, zo vindt Bury. “De noodkreet van dat arme meisje dat in Linkebeek werd neergestoken kon al veel vroeger opgepikt worden, maar mensen als zij worden niet geloofd en de daders blijven rondlopen.”

Eerder deze week liet het Vlaams Belang reeds weten dat het onder andere werkt aan enkele wetsvoorstellen om de straffen voor zedendelinquenten te verhogen. Dit naar aanleiding van de brief van Julie Van Espen haar familie.