Nieuws
donderdag, 20 apr 2023

Vlaams Belang eist ontslag van liegende staatssecretaris Sarah Schlitz

Het Vlaams Belang vindt het compleet onaanvaardbaar dat staatssecretaris van Gelijke kansen Sarah Schlitz (Ecolo) haar persoonlijke logo gebruikt op websites van gesubsidieerde organisaties en daar vervolgens ook nog eens de Kamer van Volksvertegenwoordigers over voorliegt. “Schlitz is twee keer zwaar in de fout gegaan”, zegt Kamerlid Frank troosters. Voor elk van de beide fouten afzonderlijk is enkel een ontslag op zijn plaats.”

De staatssecretaris plaatste haar persoonlijke logo onder meer op de website van de Dossin-kazerne. “Tussen de neutrale logo’s van andere sponsorende overheden”, aldus Troosters. “Met belastinggeld wou ze zichzelf dus eens in het zonnetje plaatsen. Juridisch niet toegelaten en vooral moreel verwerpelijk.” De staatssecretaris was zich naar eigen zeggen ‘van geen kwaad bewust’, terwijl uit een onderzoek van La Dernière Heure duidelijk bleek dat Schlitz de opdracht gaf haar persoonlijke logo te gebruiken.

“Dit is op een heimelijke en achterbakse wijze campagne voeren”

“Sinds La Dernière Heure een en ander aan het licht bracht, is er aan sussende verkleinwoordjes geen gebrek geweest”, stelt Troosters vast. “In de commissie heette het dinsdag een ‘onhandigheid’ en luidde het dat de staatssecretaris ‘wat aandachtiger’ had moeten zijn. Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) stelde vandaag dat het gedrag en de leugens van de staatssecretaris ‘niet voor herhaling vatbaar’ zijn.”

“De staatssecretaris van Gelijke Kansen wou hier op een heimelijke en achterbakse wijze campagne voeren”, besluit Troosters. “Dit is een staatssecretaris compleet onwaardig. Zelfs De Croo geeft toe dat dit onaanvaardbaar is, maar de manier waarop Vivaldi omspringt met verantwoordelijkheidszin kennen we ondertussen. Niets minder dan ontslag is op zijn plaats.”