Nieuws
donderdag, 18 mrt 2021

Vlaams Belang feliciteert Geert Wilders met meer dan miljoen kiezers

Voor Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken toont de score van de PVV aan hoe ook bij onze noorderburen thema’s als vrijheid, identiteit en soevereiniteit steeds meer aan belang winnen. De PVV behoudt, nu zo goed als alle stemmen geteld zijn, een stevige 17 zetels, terwijl andere rechtse partijen er flink op vooruitgaan. “De strijd tegen massa-immigratie en EU-bemoeizucht wordt uiteraard ook aan de overzijde van de landsgrens gevoerd. Ondanks de juridische heksenjachten en de reële doodsbedreigingen is Wilders deze strijd blijven voeren. Met overtuiging. Met volharding. En met succes. ”

Het Vlaams Belang en de PVV voeren een gemeenschappelijke strijd, zoals eerder door PVV-voorzitter Geert Wilders zelf al werd benadrukt: ‘‘De beide partijen voeren elk in hun eigen land een belangrijke strijd voor behoud van de eigen cultuur, identiteit en vrijheid en dus tegen de islamisering. Met elkaar hebben Vlaams Belang en de PVV dan ook meer gemeen dan met elke andere partij in eigen land.” Het Vlaams Belang is dan ook verheugd met de degelijke score van haar zusterpartij en haar partner in Europa.

“De PVV van Geert Wilders is de leider van groeiend rechts blok”

Overigens doen de rechtse partijen het gezamenlijk bijzonder goed. Bij de vorige verkiezingen voor de Tweede Kamer, in 2017, was de PVV de tweede partij van het land. Met 13,06 procent van de stemmen werden toen twintig zetels behaald, waarvan er nu 17 worden behouden. Het nog jonge FvD, het Forum voor Democratie van Thierry Baudet, behaalde uit het niets 1,78 procent of twee zetels, en groeit nu tot acht zetels. Het ideologisch verwante JA21 verzamelt dan weer vier zetels. “Dat is een nettowinst voor het rechtse blok van zeven zetels, met een duidelijk afgetekend leiderschap voor de PVV”, aldus nog Van Grieken. “Afgaande op de resultaten zitten de rechtse partijen dus ruim boven het gezamenlijke resultaat van 2017.”

“Net als het Vlaams Belang vertolkt de PVV de stem van het volk”, besluit Tom Van Grieken. “Die stem heeft nu gesproken en ik wil de heer Wilders mijn hartelijke en welgemeende gelukwensen overmaken.”