Persberichten
woensdag, 22 nov 2023

Vlaams Belang feliciteert Geert Wilders met verkiezingsoverwinning

Volgens de eerste exitpolls zijn de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland uitgedraaid op een overweldigende overwinning voor de Partij Voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders. “Ik wens Geert Wilders van harte te feliciteren met deze overwinning”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Het is duidelijk: de bevolking smacht naar echte verandering. Niet alleen in Nederland, maar ook in Vlaanderen. Partijen als de onze komen eraan in heel Europa!”

Volgens de eerste exitpoll haalt de PVV maar liefst 35 zetels. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 17 zetels die de partij had in de Nederlandse Tweede Kamer. De zusterpartij van het Vlaams Belang deed het erg goed in de debatten in de aanloop naar de verkiezingen en beheerst al jaren het thema migratie in Nederland. 

“De Nederlanders smachten net zoals de Vlamingen duidelijk naar echte verandering”

“Migratie was overduidelijk het centrale thema in deze verkiezingen”, aldus Van Grieken. “En dat is ook logisch. Het belang en de impact van migratie kan nauwelijks overschat worden. Het zijn de linkse partijen met hun blindheid voor de bezorgdheden van de gewone mensen die massaal afgestraft zijn in Nederland vanavond. De mensen zijn het zat. De Nederlanders smachten net zoals de Vlamingen duidelijk naar echte verandering.” 

Van Grieken kijkt uit naar een verdere goede samenwerking met de PVV, zowel als Vlaams-Nederlandse partners als in Europa. Het Vlaams Belang en de PVV werken op EU-niveau samen in de Europese Identiteit en Democratie-partij (ID). “We werken al jarenlang uitstekend samen en zullen dat ook blijven doen”, aldus Van Grieken. “Overal in Europa zien we dezelfde rechtse wind waaien. De opmars die al even aan de gang is zet zich duidelijk ook in Nederland verder. We delen ons patriottisme en willen onze mensen weer op de eerste plaats zetten. Tegen die drijfveer kan niets op.”