Nieuws
zondag, 10 apr 2022

Vlaams Belang feliciteert Marine Le Pen: “op naar het Élysée”

Het Vlaams Belang is verheugd met de verkiezingsresultaten van Marine Le Pen, kandidate voor het Rassemblement National, in de eerste ronde in de Franse parlementsverkiezingen. “In de tweede ronde zal dus beslecht worden of Le Pen dan wel huidig president Emmanuel Macron de komende vijf jaar in het Elysée zal resideren”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. De Fransen staan binnenkort dus voor de ultieme keuze. Meer van hetzelfde: minder koopkracht, jobverlies aan het buitenland, meer migratie en meer EU met Macron enerzijds of meer koopkracht, meer veiligheid, meer soevereiniteit en meer Frankrijk met Marine Le Pen anderzijds. Ik feliciteer alvast mevrouw Le Pen van harte met het vandaag behaalde resultaat en wens haar alle succes in die tweede ronde op 24 april.”

“Het Rassemblement National van Marine Le Pen maakt net als het Vlaams Belang deel uit van de Europese ID-fractie”, aldus Van Grieken. “We delen dan ook de idealen van respect voor elk volk dat deel uitmaakt van Europa en van de bescherming van de Europese beschaving als geheel. En dat die bescherming nodig is wordt aangetoond door de nefaste massamigratie van de afgelopen decennia, en door buitenlandse machten die maar al te graag profiteren van de slapheid van de EU.“

Presidente Marine Le Pen betekent niet alleen een nieuw en beter Frankrijk, maar een nieuw en beter Europa

“Met deze uitslag voor Marine Le Pen komt niet enkel een persoonlijke vriendin een stap dichterbij het Franse presidentschap, en een vrouw die nagenoeg haar hele leven en al haar legendarische energie aan haar ideaal heeft geofferd”, stelt Europees Parlementslid Gerolf Annemans (Vlaams Belang), “maar ook de architecte van een nieuwe Europese samenwerking die zij via het Europees Parlement gestalte heeft gegeven met haar gezag en haar inzet voor de ID-fractie. De verschillende nationale delegaties behouden in die fractie hun vrijheid terwijl ze toch samenwerken voor het gemeenschappelijk doel; namelijk een nieuwe vorm van samenwerking weg van het centralisme en de dwang van de EU-eenheidsstaat.”

“Een mogelijk presidentschap van Marine Le Pen in de grote lidstaat die Frankrijk is, en die tot op heden in handen was van fanatieke voorstanders van die eenheidsstaat, zou dan ook een historische ommekeer betekenen op dat vlak”, besluit Annemans. “We kunnen vandaag dan ook spreken van een historische dag en kans. We hopen dan ook van harte dat de Fransen die kans grijpen in de tweede ronde.”

Wow. Just wow! 🤩 Afgeschreven door de pers. Verraden door partijgenoten. Uitgespuwd door de politieke elite, maar geliefd door het volk. Voor soevereiniteit. Voor koopkracht. Voor identiteit. Maar vooral: voor Frankrijk! @MLP_officiel naar de 2e ronde #MarinePresidente pic.twitter.com/CjmVb714Ae

— Tom Van Grieken (@tomvangrieken) April 10, 2022