Nieuws
zaterdag, 22 okt 2022

Vlaams Belang feliciteert nieuwe Italiaanse regering

Italië heeft een nieuwe regering die vandaag is ingezworen. “Het Vlaams Belang wenst de regering onder leiding van Giorgia Meloni alle succes toe”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Italië toont aan dat wanneer rechtse en nationalistische partijen samenwerken er ruimte is voor echte verandering en meer veiligheid, identiteit en vrijheid. Door samen te werken, kunnen Lega en Fratelli d’Italia het Italiaanse volk het beleid geven waar het voor gestemd heeft. Partijpolitiek rechts hier zou er goed aan doen om het voorbeeld te volgen.

Een kleine maand na de klinkende verkiezingsoverwinning van de rechts-nationalistische coalitie van Fratelli d’Italia van Giorgia Meloni, Lega van Matteo Salvini en Forza Italia van Silvio Berlusconi, heeft Italië een nieuwe regering. President Sergio Mattarella vroeg vrijdag aan Meloni om een nieuwe regering te vormen. Die is vanochtend ingezworen met de Fratelli-leidster als premier en Salvini als vice-premier. De nieuwe regering is nu al historisch doordat het een uitgesproken rechtse coalitie is en bovendien omdat Italië nu voor het eerst een vrouwelijke premier krijgt.

“Italië bewijst dat een rechts beleid enkel mogelijk is als rechtse partijen samenwerken”

“Ik wil de nieuwe Italiaanse regering onder leiding van Meloni en Salvini van harte feliciteren en veel succes toewensen”, zegt Van Grieken. “Zij tonen aan dat als de rechtse partijen de verschillen overstijgen, zij niet alleen verkiezingen kunnen winnen, maar ook enkel zo een beleid kunnen voeren dat breekt met de status quo die wordt in standgehouden door de EU en andere linksliberale actoren.”

Het Vlaams Belang juicht ook toe dat Italië voor het eerst sinds haar ontstaansgeschiedenis een vrouw als premier krijgt. “Het is jammer dat in plaats van dit te vieren feministen hier vooral bezig waren met Meloni af te kraken”, aldus Van Grieken. “Het bewijst dat zij enkel de belangen van links verdedigen en niet die van de vrouwen.”