Nieuws
vrijdag, 27 nov 2020

Vlaams Belang feliciteert politie met kordate aanpak protest in Anderlecht

Gisterennacht werd het gemeentehuis van Anderlecht bekogeld met stenen en brandbommen. De politie was voorbereid op deze reactie en kreeg de situatie snel onder controle. Vandaag werden betogers tegengehouden en opgepakt. Het Vlaams Belang is blij met de kordate aanpak en feliciteert de politie.

De gewelduitbraak van gisteren in Anderlecht was een reactie op de buitenvervolgingstelling van de politieagenten die betrokken waren bij het dodelijk ongeval met de 19-jarige Adil C. Toen deze bij een vlucht in april frontaal inreed op een politievoertuig en daarbij overleed, gaf dit gebeuren aanleiding voor een reeks gewelddadige incidenten.

Lootens-Stael: “linkse partijen oogsten wat ze met hun opruiing tegen de politie zelf gezaaid hebben”

“Het protest komt natuurlijk niet uit de lucht gevallen en kadert in een opruiingscampagne van links”, stelt Dominiek Lootens-Stael, fractievoorzitter van het Vlaams Belang in het Brussels Parlement. “Verschillende linkse politici hebben de laatste maanden het moeilijke werk van de politie in vraag gesteld en daarmee ondermijnd. Bovendien hangen er affiches in de straten die oproepen tot geweld. Ook de Anderlechtse burgemeester spreekt over anarchistische bemoeienissen. Daarmee oogsten de linkse bestuurspartijen wat ze zelf gezaaid hebben!”

“Voor deze kordate en efficiënte acties willen wij de leiding en de leden van het betrokken korps feliciteren! benadrukt Brussels Vlaams Belangvoorzitter, senator Bob De Brabandere. “Ondertussen wachten we nog steeds op de excuses vanwege linkse partijen die de agenten in een slecht daglicht wilden stellen. En ook minister-voorzitter Rudi Vervoort (PS) die het veiligheidsbeleid zou moeten coördineren hebben we nog niet gehoord in dit dossier. Maar dat is al lang geen verrassing meer. Die man ontgoochelt hoe langer hoe meer.”